Cinci persoane suspecte de crime de război în Siria, arestate în Germania

Foto cu rol ilustrativ: Pixabay
Foto cu rol ilustrativ: Pixabay

Citește în articol ce precizări au făcut procurorii despre persoanele arestate.

Poliția germană a arestat patru palestinieni sirieni apatrizi și un cetățean sirian suspectați de comiterea de crime împotriva umanității și crime de război în Siria în urmă cu aproximativ un deceniu, au anunțat miercuri procurorii într-un comunicat.

Bărbații, identificați în conformitate cu legislația germană privind protecția vieții private doar ca Jihad A., Mahmoud A., Sameer S. și Wael S., sunt suspectați că au fost afiliați miliției Mișcarea Palestiniană Liberă din Siria. Mazhar J. este suspectat că ar fi fost ofițer de informații sirian, se arată în comunicat

„Indivizii ... sunt puternic suspectați că au ucis și au încercat să ucidă civili, (ceea ce) se califică drept crime împotriva umanității și crime de război”, se mai precizează în comunicat, conform Reuters.

Jihad A., Mazhar J. și Sameer S. au fost arestați la Berlin, Mahmoud A. la Frankenthal, în landul Renania-Palatinat din sud-vestul Germaniei, iar Wael S. în landul Mecklenburg Vorpommern din nord-est, au declarat procurorii.

Tabăra de refugiați Al Yarmouk

Persoanele sunt suspectate că au participat la reprimarea violentă a unui protest anti-guvernamental pașnic în tabăra de refugiați Al Yarmouk în iulie 2012, în primele etape ale războiului civil din Siria, în care protestatarii civili au fost vizați și împușcați. Șase persoane au murit, iar altele au fost grav rănite, se mai menționează în declarația procurorilor.

Potrivit procurorilor, presupușii membri ai miliției sunt, de asemenea, acuzați că au lovit cu pumnii și picioarele civili între 2012 și 2014 la puncte de control și că i-au bătut cu fundurile puștilor.

O persoană a fost predată Serviciului de Informații Militare sirian pentru a fi încarcerată și torturată, au mai declarat aceștia. În plus, una dintre persoanele arestate este suspectată că a predat autorităților trei persoane ucise ulterior într-o execuție în masă a 41 de civili în aprilie 2013.

Arestările au fost efectuate datorită legilor germane privind jurisdicția universală, care permit instanțelor să urmărească în justiție crime împotriva umanității comise oriunde în lume.

Autoritățile germane s-au coordonat cu Suedia în cadrul unei anchete comune. Autoritatea suedeză de urmărire penală a declarat că a arestat trei persoane în Suedia pentru crime împotriva dreptului internațional comise în Siria în 2012.

Centrul sirian pentru Studii și Cercetare Juridică a fost implicat

Anwar al-Bunni, un avocat care ajută la urmărirea penală a sirienilor din Germania suspectați de crime de război, a declarat că Centrul sirian pentru Studii și Cercetare Juridică a lucrat la acest caz timp de trei ani.

„Am sperat că principalul caz se va concentra pe asediul taberei Al Yarmouk și pe înfometarea oamenilor de acolo ca o crimă împotriva umanității, astfel încât să putem urmări în justiție mai mulți suspecți, dar, din păcate, nu a fost posibil din punct de vedere juridic”, a declarat al-Bunni.

El a declarat că ancheta ar putea fi extinsă pentru a include suspecți din alte țări europene.

Yarmouk, cândva cea mai mare tabără de refugiați palestinieni din Siria, a devenit un simbol al situației grave a oamenilor din teritoriul controlat de rebeli atunci când a fost asediat de forțele guvernamentale siriene din 2013 până în 2018, când a fost recucerit de la militanții islamiști.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel