În articol găsești cinci rețete delicioase de băuturi calde pe care le poți savura în perioada geroasă.
Iată cinci rețete delicioase de băuturi calde pe care le poți savura în perioada geroasă:
Ingrediente:
2 căni de lapte
100g ciocolată neagră, tocată
2 linguri de zahăr
1 linguriță de vanilie
frișcă pentru servit
Mod de preparare:
Încălzește laptele într-un ibric la foc mediu. Adaugă ciocolata tocată și amestecă până se topește complet. Adaugă zahărul și vanilia, amestecând continuu. Fierbe amestecul până când devine cremos și aromat. Servește cu frisca deasupra.
Ingrediente:
2 căni de apă
2 plicuri de ceai negru
4 cuie de girofle
4 boabe de cardamom
1 băț de scorțișoară
1 bucățică de ghimbir, tăiată subțire
miere, opțional
Mod de preparare:
Fierbe apa și adaugă toate ingredientele. Lasă să fiarbă la foc mic timp de 5-7 minute. Strecoară și adaugă miere, dacă dorești.
Ingrediente:
1 cană de cafea neagră
1 linguriță de scorțișoară măcinată
1 linguriță de extract de vanilie
frișcă pentru servit
Mod de preparare:
Prepară o cană de cafea neagră. Adaugă scorțișoara și extractul de vanilie, amestecând bine. Servește cu frișcă deasupra.
Ingrediente:
1 sticlă de vin roșu
3-4 cuie de girofle
1 băț de scorțișoară
coaja rasă de la o portocală
2 linguri de zahăr
Mod de preparare:
Încălzește vinul într-un ibric la foc mic. Adaugă cuiele de girofle, scorțișoara, coaja de portocală și zahărul. Amestecă până când zahărul se dizolvă și vinul este încălzit. Strecoară și servește în pahare.
Ingrediente:
2 căni de lapte de migdale
1 linguriță de scorțișoară măcinată
miere, după gust
migdale tocate pentru decor
Mod de preparare:
Încălzește laptele de migdale într-un ibric. Adaugă scorțișoara și mierea, amestecând bine. Toarnă în căni și decorează cu migdale tocate.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Roxana Neagu