Aceste sosuri au un gust la fel de bun ca maioneza clasică, sau poate chiar un pic mai gustos, deoarece sunt pregătite din produse naturale. Toate cinci sunt foarte gustoase și este greu de spus care este mai bun, deoarece fiecare este apetisant în felul său!
Aceste sosuri au un gust la fel de bun ca maioneza clasică, sau poate chiar un pic mai gustos, deoarece sunt pregătite din produse naturale. Toate cinci sunt foarte gustoase și este greu de spus care este mai bun, deoarece fiecare este apetisant în felul său, conform retete-usoare.ro.
Gustul maionezei de post îl puteți varia și îmbunătăți prin adăugarea unor ingredientelor precum ceapa, usturoiul, leurda, ierburile uscate, susanul, ghimbirul și verdeața tocată. Aceste sosuri nu conțin conservanți, de aceea, e recomandat să le păstrați în frigider, în recipiente închise ermetic, pentru cel mult o săptămână.
INGREDIENTE:
– 2-3 linguri de zeamă de fasole (fiartă sau din conservă);
– 1 pahar de fasole albă fiartă (poate fi și conservată);
– 1 linguriță de sare;
– 1,5 lingurițe de zahăr;
– condimente (câte jumătate de linguriță de: pudră de curry, piper alb măcinat și ierburi uscate);
– 1 linguriță de muștar;
– 100 ml de ulei vegetal de floarea-soarelui (rafinat);
– 1 linguriță de suc de lămâie.
MOD DE PREPARARE:
1. Adăugați fasolele și zeama acestora în vasul unui blender și pasați-le bine, până când veți obține o compoziție asemănătoare piureului.
2. Adăugați sarea, zahărul, condimentele, sucul de lămâie și uleiul rafinat. Pasați ingredientele la viteză mare, până când veți obține o consistență omogenă.
Transferați maioneza într-o cremieră și serviți-o cu plăcere.
INGREDIENTE:
– 120 ml de ulei de măsline răcit;
– 60 ml de lapte vegetal răcit (de migdale sau soia);
– 1 linguriță de muștar;
– 1,5 lingurițe de zahăr;
– jumătate de linguriță de sare;
– jumătate de linguriță de piper alb măcinat;
– 1,5 lingurițe de suc de lămâie.
MOD DE PREPARARE:
1. Turnați lapte și uleiul de măsline în vasul unui blender vertical. Adăugați muștarul, sarea, zahărul și piperul alb măcinat.
2. Scufundați blenderul până la baza vasului, porniți-l la viteză maximă și pasați ingredientele, până când veți obține un amestec albicios. Acest proces durează aproximativ 40-50 de secunde.
3. Acum adăugați sucul de lămâie și mai amestecați timp de jumătate de minut.
Sosul este gata. A durat mai puțin de 3 minute pentru a-l pregăti. A ieșit dens și cremos.
INGREDIENTE:
– 100 g de alune caju;
– 100 g de semințe decojite de floarea-soarelui;
– 1 linguriță de muștar obișnuit;
– 1 linguriță de muștar Dijon (granulat);
– 80 ml de ulei vegetal de floarea-soarelui (rafinat);
– 50 ml de zeamă de legume;
– 1 linguriță de zahăr;
– jumătate de linguriță de sare;
– câte o jumătate de linguriță de piper alb măcinat, oregano și ghimbir proaspăt răzuit;
– 1 linguriță de suc de lămâie.
MOD DE PREPARARE:
1. Cu o oră înainte de pregătirea acestui fel de maioneză, trebuie să înmuiați semințele și alunele în apă caldă.
2. Strecurați-le de apă și turnați-le în vasul unui blender vertical. Pasați-le la viteză mare, până când veți obține o compoziție asemănătoare piureului. Pentru a le putea pasa mai ușor, adăugați zeama de legume.
3. După aceasta adăugați uleiul vegetal, sarea, zahărul, condimentele, sucul de lămâie și muștarul. Pasați ingredientele până când se vor omogeniza și veți obține un amestec cremos.
Această rețetă presupune un pic mai mult timp de lucru cu blenderul. Sosul de alune iese puțin mai dens decât maioneza obișnuită, însă este foarte gustos și aromat.
INGREDIENTE:
– 1,5 linguri de amidon (de porumb sau cartofi);
– 200 ml de apă clocotită sau zeamă de legume;
– 200 ml de ulei vegetal de floarea-soarelui (rafinat);
– 1 linguriță de muștar;
– 1 linguriță de zahăr;
– jumătate de linguriță de sare;
– 2 lingurițe de oțet sau suc de lămâie.
MOD DE PREPARARE:
1. Pentru început, turnați 2/3 de lichid (apă sau zeamă) într-o crăticioară, adăugați amidonul în lichidul rămas și amestecați. Puneți crăticioara pe foc și aduceți zeama în punctul de fierbere. După aceasta, turnați lichidul încorporat cu amidon. Amestecați în continuu, până când veți obține o compoziți solidă și cremoasă. Lăsați-o să se răcească până la temperatura camerei.
2. Transferați compoziția răcită în vasul unui blender vertical, adăugați zahărul, sarea, uleiul rafinat, sucul de lămâie și muștarul.
3. Scufundați blenderul până la baza vasului, porniți-l la viteză maximă și nu-l ridicați cel puțin timp de un minut, până când veți obține o compoziție albicioasă și pufoasă.
Și sosul acesta este gata. A ieșit foarte aromat și nu diferă de cel din comerț nici după gust, nici după consistență.
INGREDIENTE:
– 150 ml de ulei vegetal de floarea-soarelui (rafinat);
– 2 linguri de muștar;
– 2 linguri de suc de lămâie;
– jumătate de pahar de făină;
– 1,5 pahare de apă;
– jumătate de linguriță de usturoi granulat;
– jumătate de linguriță de ierburi uscate;
– 1 linguriță de zahăr;
– 1 linguriță de sare.
MOD DE PREPARARE:
1. Adăugați făina și apa într-o crăticioară. Amestecați bine cu ajutorul unui tel, astfel încât să nu rămână cocoloașe. Puneți cratița pe foc, și gătiți compoziția, amestecând în continuu, până când se va îngroșa. Scoateți-o de pe foc și lăsați-o să se răcească până la temperatura camerei.
2. Adăugați sarea, zahărul, condimentele, sucul de lămâie și muștarul în compoziția răcită de făină și amestecați-o cu telul până la omogenizare.
3. Transferați amestecul în vasul unui blender vertical și pasați-l, adăugând treptat, în porții mici, uleiul vegetal. Trebuie să obțineți un sos consistent și omogen.
Sosul este gata. Transferați-l într-o cremieră și serviți-l cu plăcere.
Păstrați toatesosurile obținute în frigider nu mai mult de o săptămână.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu