Iată cinci tipuri de salate care sunt potrivite pentru friptura de porc, una care face parte din meniul tradițional de Crăciun.
În meniul tradițional de Crăciun se află și friptura de porc, iar lângă aceasta este indicat să aveți și salată, deoarece ea vine ”la pachet” cu nutrienți, vitamine și minerale, dar și fibre, benefice pentru o bună digestie a unei mese copioase.
Salată verde cu dressing de lămâie și ulei de măsline
O salată verde simplă poate adăuga prospețime mesei. Ingredientele principale ar trebui să fie frunze verzi precum salata romană, rucola, spanac baby sau salată mixtă, roșii cherry, tăiate în jumătăți, castraveți feliați subțire, ceapă roșie tăiată julienne.
FOTO: Pexels
Dressing: suc de lămâie, ulei de măsline, sare, piper.
Toate ingredientele se amestecă într-un bol mare și se adaugă dressingul de lămâie și ulei de măsline chiar înainte de servire.
Salată de varză cu morcovi și dressing de iaurt
Aceasta salată crocantă și răcoritoare este perfectă pentru a echilibra bogăția fripturii de porc și a cartofilor.
Aveți nevoie de varză albă, tăiată fin, morcovi rași, măr verde, tăiat julienne. Pentru dressing sunt necesare: iaurt, suc de lămâie, miere, sare, piper.
Amestecați varza, morcovii și mărul într-un bol. Pentru dressing, combinați iaurtul cu sucul de lămâie, mierea, sarea și piperul, apoi turnați-l peste salată și amestecați bine.
Salată de roșii și castraveți cu mărar
Această salată clasică este ușor de făcut și aduce o notă proaspătă și aromată mesei. Aveți nevoie de roșii, tăiate felii sau cuburi, castraveți, tăiați felii sau cuburi, ceapă roșie, tăiată julienne, mărar proaspăt, tocat. Dressingul se face din ulei de măsline, oțet de mere, sare, piper.
FOTO: Pexels
Combinați toate ingredientele într-un bol mare și adăugați dressingul de ulei de măsline și oțet de mere chiar înainte de servire.
Salată de rucola cu parmezan și nuci
Această salată aduce un contrast de texturi și arome, completând frumos friptura de porc. Pentru ea aveți nevoie de rucola, parmezan ras sau tăiat în fâșii subțiri, nuci prăjite (nuci, migdale, nuci pecan). Dressingul se realizează din suc de lămâie, ulei de măsline, sare, piper.
FOTO: Pexels
Amestecați rucola cu parmezanul și nucile prăjite. Adăugați dressingul de lămâie și ulei de măsline chiar înainte de servire.
Salată de sfeclă roșie cu brânză de capră și nuci
Această salată adaugă o notă de dulceață și cremozitate mesei, fiind un contrast perfect pentru friptura de porc. Aveți nevoie de sfeclă roșie, coaptă și tăiată felii subțiri, brânză de capră, sfărâmată, nuci prăjite. Dressingul va fi din ulei de măsline, oțet balsamic, sare, piper.
Amestecați sfecla, brânza de capră și nucile într-un bol. Adăugați dressingul de ulei de măsline și oțet balsamic chiar înainte de servire.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Anca Murgoci
de Anca Murgoci