Cinci semne că pepenele galben este copt și dulce: verificați înainte de a-l cumpăra

Cinci semne că pepenele galben este copt și dulce - verificați înainte de a-l cumpăra. Sursa - Pexels
Cinci semne că pepenele galben este copt și dulce - verificați înainte de a-l cumpăra. Sursa - Pexels

Iată cum să verificați dacă pepenele galben este dulce și copt.

Pepenele galben suculent, dulce și parfumat este cel mai bun desert într-o zi fierbinte de vară. Acest fruct sănătos potolește perfect foamea și conține multe vitamine.

Există 5 semne care indică maturitatea pepenelui galben. Iată care sunt acestea: 

Examinați coaja. Un pepene copt și proaspăt nu trebuie să aibă crăpături, tăieturi sau pete pe coajă. Dacă coaja este deteriorată, atunci bacteriile periculoase pot pătrunde în pulpa pepenelui galben. Dacă sunt pete verzi, pepenele nu este copt, iar dacă sunt maro, fructul este copt. 

Vrei să trăiești până la 100 de ani? Iată cinci secrete simple ale longevității

Apăsați pepenele. Când este presat, un pepene copt nu trebuie să fie prea tare sau prea moale. Fructul copt este ușor elastic, când este presat, iar când este lovit ușor trebuie să se audă o  bufnitură surdă.  

Miroase pepenele. Un pepene dulce și copt ar trebui să aibă o aromă plăcută de miere. Dacă fructul miroase a verdeață sau nu are deloc miros, atunci, cel mai probabil, este verde și nu e dulce.

Păstrează legumele proaspete în frigider: trucurile pe care nici gospodinele nu le cunosc

Cântăriți pepenele.  Comparați pepenii după greutate și cumpărați-l pe cel mai greu. Un pepene copt și suculent va fi greu.

Uită-te la tulpină. Alegeți pepeni care au tulpina complet uscată. Aceasta înseamnă că pepenele este suficient de copt și are un gust dulce.

 

Ce pepeni să nu cumpărați

 

Nu luați pepeni galbeni, dacă se află în apropierea drumului. Pepenii galbeni absorb, ca un burete, praful și toxinele de pe drum.

Dacă mirosul este prea dulce și „greu”, pepenele galben este prea copt.

Nu cumpărați un pepene galben dacă scoate un sunet apos când este bătut. Un astfel de fruct este cel mai probabil verde și fără gust.

Nu cumpărați pepene galben feliat dacă este păstrat la temperatura camerei: se poate strica în câteva ore. 

 

BONUS. Cinci produse alimentare, pe care trebuie să le incluzi în dieta ta, dacă vrei să slăbești  

 

 

Aceste produse alimentare ne ajută să pierdem în greutate în mod eficient, precum și să ne îmbunătățim starea generală de sănătate.

Nutriționiștii spun că trebuie să consumăm mai des produse proteice, deoarece acestea ajută la pierderea în greutate, în mod eficient și în siguranță.  

Ouăle sunt o sursă foarte versatilă de aminoacizi. Fie omletă, ochiuri sau fierte, ouăle vor oferi 18g de proteine. În comparație cu alte surse de proteine, proteinele din ouă au cel mai mare procent de aminoacizi esențiali.

Albușurile de ou pot fi o modalitate grozavă pentru a-ți crește conținutul de proteine într-o dietă restrictivă energetic, însă gălbenușul de ou oferă, de asemenea, micronutrienți vitali precum seleniu și vitamine B.  

Gospodinele pricepute pun săpun solid în rezervorul vasului de toaletă: trucul te scapă de mirosurile urâte

Pieptul de pui și de curcan fără piele. Această carne este ideală pentru repararea țesuturilor și pentru susținerea mușchilor slabi, deoarece este săracă în grăsimi saturate și sodiu. Pieptul slab de pasare este o sursa excelenta de vitamine B, esențială pentru sinteza ADN-ului, producerea de energie și sănătatea creierului. În plus, conține seleniul antioxidant, care este important pentru imunitate și sănătatea tiroidei. 

O linguriță de zahăr va rezolva o problemă neplăcută din bucătărie. Metoda bunicilor noastre este de neînlocuit

Proteine ​​vegetale: boabe de soia, fasole, spanac și broccoli. Dacă ești vegetarian, ar trebui să incluzi proteine ​​vegetale în dieta ta. 

Somon și sardine. Acest pește este considerat o sursă excelentă de grăsimi Omega-3, un tip de grăsime care este antiinflamatoare și bună pentru inimă. Somonul ajută la pierderea în greutate în mod eficient, deoarece scade nivelul de insulină.

Roșiile sunt încă necoapte? Iată cum poți să le gătești: trucurile celor mai experimentați bucătari 

Fistic. Pe lângă proteine, fisticul este o sursă bună de fibre și grăsimi nesaturate. Fisticul poate satura organismul și poate preveni supraalimentarea.   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel