Allene Tew s-a născut pe 7 iulie 1872 în Janesville, Wisconsin, fiind fiica unui funcționar de bancă.
Publicitate
Tânăra a devenit membră a organizației Fiicele Revoluției Americane, ceea ce înseamnă că a dovedit cu acte faptul că cel puțin unul dintre înaintașii ei a luptat în Războiul de Independență, iar apartenența la organizație i-a adus privilegiul de a fi acceptată de Lina Astor, regina autoproclamată a aristocrației americane de la începutul secolului XX, ca fiind membră a „clasei superioare”, în ciuda faptului că aparținea clasa de mijloc, potrivit publicației dosaresecrete.ro.
Tânărul cuplu a devenit proprietarul mai multor apartamente în New York City și al unor ferme la țară, inclusiv al domeniului de golf Raton din Pennsylvania. Cuplul a avut trei copii: Greta, Verna, care a murit la doar doi ani, și Theodore Rickey Hostetter Jr., băiatul fiind ucis în timpul Primului Război Mondial.
Hostetter a murit de pneumonie pe 3 august 1902, la doar treizeci și doi de ani, lăsând-o pe tânăra văduvă moștenitoarea unei averi evaluate la 1.349.196 de dolari.
La doi ani după moartea primului soț, Allene s-a recăsătorit cu Morton Colton Nichols și și-au stabilit reședința pe Park Avenue, dar cei au divorțat un an mai târziu, în 1905, iar ea a revenit la numele Hostetter.
Al treilea soț al frumoasei americance a fost Anson Wood Burchard, căsătorindu-se în 4 decembrie 1912 la Londra, nunta fiind urmată de o recepție fastuoasă la care au participat mai mulți oameni de afaceri britanici.
Bărbatul era fiul lui Walter Howard Burchard și a devenit în scurt timp vicepreședinte al General Electric, iar acest mariaj i-a adus ambițioasei Allene înscrierea în prestigiosul Registru Social al New York-ului și recunoașterea totală în înalta societate la care aspira de mult timp.
În 1918, ambii copii ai Allenei Tew au murit în aceeași săptămână, iar soțul ei a încetat din viață pe 22 ianuarie 1927, lăsând-o moștenitoarea unei averi evaluate la peste 3.000.000 de dolari.
Un an mai târziu, în octombrie 1928, a început să fie însoțită la evenimentele publice din New York de Prințul Heinrich XXXIII Reuss de Köstritz, fostul soț al prințesei Victoria Margaret a Prusiei. A cumpărat fosta reședință a contesei de Montebello din Franța, iar în ianuarie 1929 a închiriat vasul Indiana, un adevărat „palat plutitor”, pentru a călători pe râul Nil în Egipt, fiind însoțită în permanență de Prințul Henry, așa cum era cunoscut bărbatul în presa americană.
Cei doi s-au căsătorit pe 10 aprilie 1929 la Paris, printre invitații la nuntă numărându-se o serie de rude princiare ale noului său soț. Allene și-a continuat stilul de viață luxos, devenind cunoscută pentru petrecerile opulente pe care le organiza la reședințele din Franța sau de la New York.
Mariajul a durat însă doar șase ani, secretarul ei anunțând în iunie 1935 că Prințul și Prințesa au divorțat.
S-au căsătorit pe 4 martie 1936 la Geneva, în Elveția. Bărbatul era nepotul lui Ernest Karlevich Kotzebue, fostul ambasador al Rusiei în Statele Unite, printre invitații la nuntă aflându-se Prințul Ferdinand de Lippe-Weissenfeld, Prințul Lobanoff de Lausanne și colonelul Alexander Kotzebue, fratele contelui.
În 1940, Allene a cumpărat Beechwood, fosta reședință din Newport a Carolinei Schermerhorn Astor, locuind la New York, Paris sau Palm Beach. La un moment dat a aranjat căsătoria Julianei, moștenitoarea tronului Olandei, cu prințul Bernhard of Lippe-Biesterfeld, iar în 1938 a devenit nașa prințesei Beatrix, viitoarea regină a Țărilor de Jos.
Prințesa americană a murit la vila ei de la Cap d’Ail, pe Riviera Franceză, pe 1 mai 1955, la vârsta de 82 de ani, fiind înmormântată în cimitirul din Nisa.
Ultimul ei soț, contele Kotzebue, care a fost președinte al Asociației Nobililor Ruși din America din 1942 până în 1953, a moștenit o avere de peste 20 de milioane de dolari, iar, la moartea acestuia, în septembrie 1966, moștenitorii îndepărtați ai Allenei Tew, o serie de veri și nepoți, au început o îndelungată bătălie în justiție pentru a-și împărți banii și proprietățile milionarei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu