Cine a fost Jack Spintecătorul. El a fost identificat după 130 de ani

Celebrul killer care a îngrozit Londra și Anglia prin sadismul său a fost identificat după 130 de ani în baza testelor ADN. Criminalul deși a fost audiat la vremea respectivă, acesta nu a fost arestat.

Jack Spitecătorul, cel care a terorizat Londra cu mai bine de 130 de ani în urmă, a fost un dezaxat cu un gust pentru carnea umană, potrivit unor noi dovezi științifice uimitoare, anunță The Sun.

Un șal acoperit de sânge, găsit la una dintre crimele sale, se crede că conține ADN de la ambele victime ucise Catherine Eddowes dar și de la cel mai infam ucigaș în serie din lume. Cercetătorii de la Universitatea Liverpool, John Moores, au efectuat teste genetice pe eșantionul pe care se credea că ar fi aparținut însuși lui Jack Spintecătorul,  pe care acum îl consideră că ar fi fost polonezul Aaron Kosminski.

"Descriem pentru prima dată analiza sistematică, la nivel molecular, a singurelor dovezi fizice legate de crimele lui Jack Spintecătorul", au scris autorii in Journal of Forensic Sciences.

Probe din 1888

Gasirea de profiluri de potrivire în aceste dovezi îmbunătățește probabilitatea statistică a identificării sale globale și consolidează afirmația că șansa este autentică. Este vorba despre șalul plin de sânge gășit la locul crimei, în noaptea de 30 septembrie 1888, în Whitechapel unde au fost ucise Elizabeth Stride și Catherine Eddowes.

Gâtul lui Stride fusese tăiat, dar restul corpului era în mare parte intact - spre deosebire de cele mai multe dintre victimele ucigașului.

Mult timp s-a crezut că a însemnat că Spintecătorul - despre care s-a spus că a ucis oriunde între cinci și 18 femei - a fost întrerupt în munca sa și era încă în căutarea unor victime mai nefericite.

O oră mai târziu, în același loc a fost ucisă căreia i-a luat rinichiul ca un trofeu. Într-o scrisoare, considerată anonimă semnată "Din Iad", Jack Spintecătorul susținea că l-a mâncat.

Acestuia, acnhetatorii i-au atribuit cinci victime, femei, - Mary Ann Nichols, Annie Chapman, Elizabeth Stride, Catherine Eddowes și Mary Jane Kelly deși se bănuiește că acesta este autorul și altor omoruri.

Tooate victimele au fost ucise în modul cel mai brutal, și toate în zona Whitechapel. Trupurile lor au fost complet mutilate, iar multe dintre ele nu au mai fost găsite niciodată. 

În cazul altei femei, Chapman, uterul a fost efectiv scos, iar în cazul Eddowes acesteia i-a fost scos uterul, rinichiul iar fața a fost mutilată. În cazul altei crime, Kelly, aceasta a fost mutilată doar la nivelul feței.

Teama a fost atât de mare la momentul respectiv încât, la lăsarea întunericului nimeni nu mai mergea pe stradă.

A fost audiat și eliberat

Acum, într-un articol nou surprinzător, prezentat în Jurnalul Științelor Legale, sunt prezentate dovezi genetice care arată că ugigașul era un cetățean polonez, pe nume Kosminski.

Acesta avea atunci 23 de ani. Acest lucru a fost "confirmat" după ce au fost comparate fragmente de ADN luate din șal cu cele obținute de la descendenții lui Kosminski. Anchetatorii l-au identificat Kosminski drept principalul lor suspect în crimele din 1888, dar din lipsa dovezilor concrete, poliția nu l-a reținut.

Testele ADN arată că Jack Spintecătorul avea ochi căprui și păr brun, lucru care se potrivește cu declarațiile martorilor. Cercetătorii spun că noul lor studiu oferă "cea mai sistematică și cea mai avansată analiză genetică până în prezent cu privire la crimele Jack Spintecătorul".

Vezi și: Jack Spintecătorul a reapărut. Harta crimelor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel