Conform unor statistici, criza a avut efecte dintre cele mai nedorite pe piaţa muncii. Astfel, în ultimii doi ani, braşovenii au stat cel mai tare cu frica în sân că şi-ar putea pierde locul de muncă. Rezultatele au scos la iveală că Braşovul este judeţul care a pierdut cei mai mulţi angajaţi. Aici, criza a tranformat 6.800 de salariaţi în şomeri. La polul opus găsim judeţul Giurgiu.
Cea cea mai abruptă creştere a numărului de şomeri, o găsim în Braşov, unde au apărut încă 6.800 de şomeri în intervalul 2009 - 2011. Potrivit unei statistici relizate de Econtext.ro, judeţul mai are acum doar 144.000 de salariaţi.
Clujul este un alt judeţ afectat puternic de criză. În ultimii doi ani, 6.500 de oameni au îngroşat rândurile şomerilor, astfel că numărul angajaţilor a ajuns la puţin peste 180.000, scrie realitatea.net.
Cu 6.200 de şomeri în plus în ultimii doi ani, Bihorul şi Galaţiul se află, la egalitate, pe locul trei în topul judeţelor, care au pierdut cei mai mulţi muncitori. Deşi în Capitală sunt concentraţi cei mai mulţi angajaţi, aceştia nu au fost loviţi atât de puternic de criză. Bucureştiul a pierdut în decurs de doi ani 5.800 de angajaţi, situându-se astfel pe poziţia a patra a clasamentului.
Afectate de criză au fost şi judeţele Iaşi, Timiş, Prahova, Dolj, Arges, Mureş şi Hunedoara, care au pierdut până la 5 mii de locuri de muncă. La polul opus, judeţul care a pierdut cei mai puţini angajaţi în aceşti doi ani este Giurgiu. Doar 1.100! Acest fapt este explicabil şi prin faptul că Giurgiu are cel mai scăzut număr de salariaţi din toată ţara: doar 32.100 de persoane. Tot la coada clasamentului se mai află judeţele Sălaj, Mehedinţi, Călăraşi, Ialomiţa şi Tulcea.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News