Cine este adversara României în optimile de finală de la EURO 2024. Reuters, despre fanii români la meciul cu Slovacia: O explozie de bucurie / Update - Video

România a terminat la egalitate, scor 1-1, cu Slovacia și s-a calificat în optimile de finală ale EURO 2024, unde se va duela cu Olanda.

Update 

România va juca în optimile de la EURO 2024 cu Olanda, locul 3 din Grupa D, deoarece Georgia a învins-o pe Portugalia. În situația în care Georgia și Cehia nu câștigau cu Portugalia, respectiv Turcia, România ar fi jucat cu Slovenia în optimile EURO 2024.

Meciul România - Olanda se va juca pe data de 2 iulie, de la ora 19:00, pe Allianz Arena din Munchen, unde România a învins Ucraina cu scorul de 3-0, în primul meci al Grupei E.

De asemenea, debutanta Georgia scrie istorie, după ce a învins Portugalia, scor 2-0, calificându-se în optimile competiției. Și Turcia s-a calificat în optimi, după ce a învins Cehia, scor 2-1.

Știrea inițială

România a terminat la egalitate, scor 1-1, cu Slovacia și s-a calificat în optimile de finală ale EURO 2024, chiar de pe primul loc al Grupei E.

Golurile au fost reușite de Ondrej Duda pentru Slovacia, în minutul 25, și Răzvan Marin pentru România, în minutul 37, din penalty. Astfel, România se califică în optimi, de pe primul loc al Grupei E, urmată de Belgia și Slovacia. Ucraina părăsește competiția. "Cu atitudine și tupeu, așa vă vrem mereu", au scris suporterii români pe un banner, arătându-și bucuria în urma acestui rezultat încântător! Vezi detalii aici!

Totodată, înaintea partidei, fanii naționalei României au devenit o ”mare galbenă”, ce a inundat străzile din Frankfurt, Germania, locul unde s-a jucat meciul decisiv contra Slovaciei. Vezi imagini de senzație aici!

Citește și - Nebunie pe străzi după calificarea României în optimile EURO 2024. Fanii naționalei sărbătoresc în zona Pieţei Universităţii din București - Video

Ce scrie Reuters despre suporterii români din tribune

Reuters a remarcat atmosfera excepțională făcută de fanii români. Valul de entuziasm din tribunele stadionului Deutsche Bank Park din Frankfurt a fost consemnat astfel, în momente cheie ale meciului:

”Răzvan Marin nu a ratat lovitura de la 11 metri, trimițând mingea în vinclu și declanșând o explozie de bucurie printre fanii români din stadion, care păreau să fie de patru ori mai mulți decât cei slovaci. 

Fanii români au cântat neîntrerupt pe tot parcursul reprizei a doua, oprindu-se doar pentru scurt timp, în momentul în care un fulger a lovit în apropierea stadionului, urmat de un tunet puternic, pe care nici măcar ei nu l-au putut acoperi”, notează sursa citată.

Inquam Photos / Ștefan Constantin

Clasament final Grupa E

1. România (golaveraj 4-3), 4 puncte (calificată în optimile de finală)

2. Belgia (golaveraj 2-1), 4 puncte (calificată în optimile de finală)

3. Slovacia (golaveraj 3-3), 4 puncte (calificată în optimile de finală)

4. Ucraina (golaveraj 2-4), 4 puncte (eliminată)

Cu cine vom juca în optimile EURO 2024

Adversara României din optimile de finală de la EURO 2024 o aflăm miercuri seară. România va juca fie cu Slovenia, fie cu Olanda, în funcție de rezultatele din grupa F în meciurile Georgia – Portugalia și Cehia – Turcia, meciuri care se dispută de la ora 22:00.

Optimea de finală România – Slovenia / România – Olanda se va disputa marți, 2 iulie, pe Allianz Arena din Munchen.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel