Avocata Ramona Tatarici a vorbit despre conflictul dintre Nicușor Dan și Daniel Băluță privind Planșeul de la Unirii. Aceasta a evidențiat riscurile asociate și a criticat atitudinea și abordarea ambelor părți în rezolvarea problemei.
Avocata Ramona Tatarici a vorbit despre tensiunile dintre primarii Nicușor Dan și Daniel Băluță referitoare la Planșeul de la Unirii. Aceasta a criticat lipsa unei colaborări interinstituționale corecte între Primăria Capitalei și Primăria Sectorului 4, evidențiind că intervenția cu buldozerul fără o gestionare adecvată a problemei reflectă o atitudine inacceptabilă.
„Este interesant ce se întâmplă în Capitală cu cei doi primari, Nicușor Dan și Daniel Băluță, pe Planșeul de la Unirii. O bătaie la propriu în stradă, cu oamenii lui Nicușor Dan, cu buldozere a intrat în oamenii lui Băluță. O întreagă nebunie acolo. (...) Ce e acolo, că nu înțeleg? Ei s-au împăcat între timp, Băluță s-a retras, Planșeul e nefăcut. Care e miza?”, a întrebat Laura Duță.
„Există un raport de expertiză care spune clar că există un real pericol în ceea ce privește acel planșeu. Am fost surprinsă de atitudinea domnului Nicușor Dan care spune: „Trebuie să avem toate avizele.”
Nu știu în ce context dânsul are aptitudinea de a verifica acele avize, dacă sunt sau nu sunt. Sunt date în administrarea Primăriei Sectorului 4. Pe de altă parte, nu mi s-a părut deloc o abordare interinstituțională ok în ceea ce privește Primăria Capitalei și Primăria Sectorului 4. Efectiv să vii cu buldozerul peste acea lucrare fără să ai capacitatea de a gestiona administrativ problema aceasta ca de la primar la primar și să ai o atitudine de mahala...”, a spus avocata.
Aceasta consideră că trebuia găsită o soluție politică și administrativă mai adecvată, evitând confuzia de pe teren. Ea a menționat că de doi ani există o cedare a obligației de consolidare a Planșeului către Primăria Sectorului 4, dar Nicușor Dan este acum preocupat de legalitatea avizelor, intervenind într-o problemă care nu-l mai privește.
„Dosar deschis pentru că cel cu buldozerul, adus de Nicușor Dan, a intrat în niște lucrători aduși de către Băluță. Cât va fi vizat Nicușor Dan în această cauză, pentru că au venit la ordinul lui?”, a întrebat.
„Nu neapărat, că până la urmă, nu i-a spus Nicușor Dan: „Intră cu buldozerul!” A fost o greșeală acolo. Cred că trebuiau să găsească o modalitate de gestionare politică corectă și de a rezolva problema administrativ, nu cu acel circ în stradă, de a se stabili lucrurile conform înscrisurilor pe care le are fiecare.
Din câte știu, există de 2 ani o cedare a obligației de a consolida Planșeul către Primăria Sectorului 4. Se pare că domnul primar Nicușor Dan este acum preocupat ca aceste avize să fie în regulă. Intervine într-un punct în care cred că nu-l mai privește.
Pe de altă parte, nu gestionează această cauză cu urgență, în contextul în care avem acel raport care spune că există un real pericol. Sunt de acord că toate actele administrative și toate avizele trebuie să fie în regulă și legale, însă trebuie să avem în vedere urgența. Au fost analizate de către ISC. ISC a dat aviz, Sectorul 3 a dat aviz, Apele Române au dat aviz.”, a spus avocata Ramona Tatarici.
Avocata Ramona Tătarici a avertizat că acest litigiu va întârzia demararea lucrărilor și a subliniat că ar trebui găsită o modalitate legală de a continua, nu de a bloca lucrările. În ceea ce privește urgența analizei dosarului, ea a spus că avocații vor încerca să prioritizeze cazul.
„Înțeleg că e un litigiu în instanță, inițiat de către Nicușor Dan, a schimbat niște documente pe acel Planșeu, care ar aparține acum Primăriei Generale.”, a spus Laura Duță.
„Dar care nu va face decât să întârzie acest demers și demararea lucrărilor. Ar trebui să se ajungă la un consens, care este modalitatea legală de a demara lucrările, nu de a bloca lucrările, că, de fapt, ăsta este scopul.”, a spus avocata Ramona Tatarici.
„Se poate urgenta în instanță?”, a întrebat Laura Duță.
„Cu siguranță va fi analizat dosarul sub forma aceasta. Sigur avocații vor face demersuri în sensul de a se prioritiza dosarul, evident, atât cât permite Codul de procedură civilă și ce demersuri vor face. Probabil o suspendare provizorie a acelui dosar, a acelei măsuri care se solicită. Însă, însăși demararea acestui demers este o blocare a situației. Nu trebuia să se ajungă aici, nu trebuia să avem ce să contestăm, ce să suspendăm în fața unei instanțe, nu trebuia să se ajungă în situația de a fi sesizată instanța pe aspectul acesta.”, a spus avocata Ramona Tatarici la emisiunea Culisele Justiției de pe DCNews și DC News TV.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Roxana Neagu