Cine e PRIMUL român CONDAMNAT pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Părinții lui, CRITICI DURE: Să facă pușcărie, treaba lui!

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Părinții primului român condamnat pentru zădărnicirea combaterii bolilor au rupt tăcerea.

Strugurel Matei este primul român condamnat la închisoare pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Pe 10 decembrie, bărbatul din Buzău, în vârstă de 36 de ani, a primit o sentință de un an cu executare, însă sentința nu este definitivă. 

Părinții bărbatului îl critică pentru că nu a respectat regulile impuse de autorități.

“Ce să zicem? Dacă nu a ascultat să stea acasă, eu ce să îi fac?! Dar nu e făcută pușcăria?! Numai să stea în ea, acolo. E făcută, de făcută”, a spus tatăl bărbatului condamnat.

“Nu l-am mai văzut demult, chiar dacă îl vad, nu îl mai recunosc. Să facă, treaba lui! Asta e treaba lui!”, a spus și mama lui Strugurel Matei, relatează Digi 24.

De ce a fost acuzat bărbatul

“În ziua de 20 aprilie, polițiștii au fost sesizați de către un cadru medical al unei unități spitalicești din Buzău cu privire că un pacient cu simptomatologie specifică noului coronavirus care era în așteptarea testului pentru diagnosticare ar fi părăsit incinta spitalului fără încuviințarea medicilor. La scurt timp de la primirea sesizării, polițiștii au găsit persoana căutată în comuna Cochirleanca. Față de acesta au fost demarate cercetări sub coordonarea Parchetului pentru săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor”, precizează Ane Mari Vrapciu, purtător de cuvânt la IPJ Buzău.

“Este indiferent dacă testul a fost pozitiv sau negativ. Domnul trebuia să respecte decizia de spitalizare. Pentru că nu s-a prezentat la judecată, nu s-a putut lua acordul acestuia cu privire la munca în folosul comunității, care este o condiție pentru a se dispune suspendarea sau amânarea pedepsei”, susține Ștefan Boroș, purtător de cuvânt la Judecătoria Buzău.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel