Cine e vinovat de tragedia de la Călimănești? Ionuț Ciurea, Pro Infrastructura: Antreprenorul are o culpă evidentă

 Foto: ISU
Foto: ISU

Ionuț Ciurea, directorul Asociației Pro Infrastructura, a vorbit despre tragedia de la Călimănești.

Patru bărbați au murit în explozia de la Călimănești, iar alți 5 sunt răniți. Întrebarea de pe buzele tuturor este cine se face vinovat de această tragedie? Ionuț Ciurea, directorul Asociației Pro Infrastructura, spune că ancheta autorităților va stabili exact acest lucru, dar că antreprenorul care se ocupa de lucrările de construcție de pe Autostrada Moldovei ar avea cel puțin o vină parțială pentru cele întâmplate.

"Constructorul este vinovat cel puțin parțial. Transgaz a comunicat că nu era emis un aviz de relocare a magistralei de gaz. Compania de drumuri a lăsat să se înțeleagă prin comunicatul emis că este o problemă de proiectare și că ar fi mare parte din vină dată către proiectantul care livrat proiectul tehnic pe baza căruia se execută și pe baza căruia s-a emis autorizația de construire și spun că Transgaz a dat un aviz, dar sunt două avize complet separate.

VEZI ȘI: El este unul din cei patru bărbaţi care au murit în explozia de la Călimăneşti. Marius abia făcuse nunta și urma să devină tată - Foto

Ionuț Ciurea, Pro Infrastructura: Antreprenorul are o culpă evidentă

CNAIR prin comunicatul ăsta ia apărarea companiei și complet fals, și generând foarte multă confuzie, dă vina indirect pentru nebunia asta, pentru tragedia asta, pe contractul de întocmire a studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic de execuție, iar antreprenorul, fără să vrem să ne pronunțăm, dar indiferent de scenariu, nu a respectat asta, adică este destul de clar, se vede destul de clar că au fost lucrări nu că la 50 de metri, conducta este practic lângă autostradă și au fost lucrări acolo.

Și nu orice timp de lucrări, au fost lucrări, hai să le spunem grele. Deci sunt niște ipoteze tehnice pe care le avem în momentul acesta, nu știm exact ce s-a întâmplat, asta trebuie să spună anchetatorii, dar indiferent de scenariu, din păcate, antreprenorul are o culpă evidentă, care merge de la lipsa avizelor sau ignorarea faptului că nu aveau ce să caute acolo, nu aveau aviz și nu aveau voie să lucreze, până la proceduri interne. Oamenii ăștia de ce lucrau lângă o țeavă de gaz, lucrări grele, la unu noaptea?", a declarat Ionuț Ciurea, director Pro Infrastructura, la Antena 3 CNN.

VEZI ȘI: Cristian Pistol, șeful CNAIR, după tragedia de pe Autostrada Moldovei, ne spune că... e grea meseria de constructor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel