Totul despre agenta FBI care a depus mărturie în procesul lui Hunter Biden

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

O agentă FBI a depus mărturie miercuri la procesul penal al lui Hunter Biden, cu privire la ancheta sa asupra fiului preşedintelui american în funcție acuzat că a achiziționat o armă în timp ce în anul 2018 mai consuma încă droguri, relatează AFP. 

Hunter Biden (54 de ani), avocat şi om de afaceri devenit artist, care şi-a revenit după ani de dependenţă de cocaină (crack) şi alcool, este o ţintă privilegiată a adversarilor tatălui său, mai ales a fostului preşedinte republican Donald Trump.

Punctul slab al lui Joe Biden

Aceştia îl cataloghează ca fiind punctul slab al lui Joe Biden, locatarul democrat în exerciţiu al Casei Albe. Hunter Biden compare de luni în faţa unui tribunal federal din Delaware, fieful familiei Biden, deoarece a minţit despre consumul de droguri atunci când a achiziţionat o armă de foc în anul 2018, o infracţiune în Statele Unite.

Marţi, audierea a fost dedicată în detaliu ascultării unor extrase din autobiografia sa, 'Beautiful Things: A Memoir:', un audiobook care a devenit element incriminatoriu, deoarece relatează despre anii săi de dependenţă.

Biden pledează nevinovat, iar avocatul său, Abbe Lowell, le-a spus juraţilor faptul că 'nu mai folosea droguri când a achiziţionat această armă (care) nu a fost niciodată, niciodată încărcată, purtată sau folosită în cele 11 zile în care a fost în posesia sa' în octombrie, anul 2018.

Hunter Biden a asigurat că s-a vindecat de dependenţele sale încă din anul 2019, însă nu a bifat căsuţa 'dependent de droguri' pe formularul de achiziţie a armei în octombrie, anul 2018.

Subiect al multor controverse şi teorii ale conspiraţiei, un laptop aparţinând fiului lui Biden, recuperat şi folosit de FBI, a fost prezentat marţi de procuror celor 12 juraţi. Agenta FBI implicată în caz Erika Jensen a depus mărturie pe durata întregii dimineţi după care a fost urmată de Kathleen Buhle, fosta soţie a lui Hunter Biden.

Hunter Biden riscă o pedeapsă de până la 25 de ani de închisoare, dar, în practică, astfel de urmăriri penale se soldează rareori cu închisoarea cu executare.

Cine este Erika Jensen

Erika Jensen este un agent FBI care a fost la datorie timp de 20 de ani și a fost repartizată în cazul lui Biden în toamna lui 2023, a informat NBC News.

De asemenea, Jensen este subiectul unui serial HBO al creatorului „The Wire”, David Simon, „We Own This City”. Ea a condus o investigație asupra grupului operativ pentru urmărirea armelor din departamentul de poliție din Baltimore. Opt ofițeri au fost condamnați în urma anchetei pentru mai multe acuzații, printre care jaf și fraudă, potrivit WBFF, afiliată NBC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel