Un fermier din Marea Britanie a dezvăluit că încasează mai mulţi bani din canalul său de YouTube decât de pe urma cirezii sale de vaci de lapte, transmite miercuri BBC.
Ian Pullen, care locuieşte în Wotton-under-Edge, un sat din comitatul englez Gloucestershire, a început să difuzeze conţinuturi pe YouTube în anul 2018.
Canalul lui de pe această platformă online, 'Farmer P', a ajuns între timp la 37.500 de abonaţi şi unele dintre videoclipurile sale au adunat sute de mii de vizualizări.
VIDEO
În acele clipuri, Ian Pullen arată atât lucrurile care merg bine în ferma lui, cât şi cele care nu funcţionează, şi îi sfătuieşte pe oameni 'să rămână sinceri' cu publicul lor. Atunci când şi-a inaugurat canalul de YouTube, Ian Pullen nu se aştepta ca el să fie plătit pentru acele clipuri.
'În urmă cu aproximativ doi ani şi jumătate, am primit un mesaj de la Google care spunea că tocmai mă plătise cu 47 de lire sterline. Nu-mi venea să cred. 'Ce-o mai fi şi asta?', m-am întrebat atunci. Următoarea plată a fost de 80 de lire sterline şi următoarea de 300 de lire sterline. YouTube mi-a adus până acum bani care echivalează cu valoarea a peste 40 de vaci. Cine ar fi crezut?', a declarat fermierul britanic.
El mai spus că şi-a construit un nou hambar din veniturile obţinute din activităţile sale online şi că a investit într-un kit premium de camere video, inclusiv într-o dronă pe care o foloseşte pentru filmări aeriene. El a învăţat, totodată, să depisteze conţinuturile care îi interesează cel mai mult pe admiratorii lui de pe YouTube.
Tractoarele în culori strălucitoare sunt populare, la fel şi câinele său Biskit, care are deja o gamă proprie de produse promoţionale.
Ian Pullen a dezvăluit că reinvesteşte în ferma lui fiecare ban pe care îl obţinute din activităţile lui online. Katie Jarvis, de la Sindicatul Naţional al Fermierilor din Gloucestershire, este de părere că întreaga industrie ar avea de beneficiat dacă ar exista mai mulţi vloggeri fermieri.
'Este o perioadă foarte nesigură pentru agricultură şi va continua să fie aşa pentru încă o bună perioadă de timp. Dacă fermierii pot să facă nişte bani în timp ce educă publicul vorbindu-i despre activitatea noastră şi despre importanţa producţiei alimentare şi managementul mediului înconjurător, atunci cu atât mai bine', a adăugat ea, conform Agerpres.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News