Cine este fostul informator FBI care primea narațiuni despre Joe Biden şi fiul său de la serviciile secrete din Rusia - Foto

 Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Un fost informator al Biroului Federal de Investigaţii din SUA (FBI), urmărit penal pentru că ar fi produs acuzaţii false de corupţie contra lui Joe Biden şi a fiului său, a recunoscut în faţa anchetatorilor că a primit informaţii de la persoane care aveau conexiuni cu serviciile secrete ruseşti, au transmis marţi procurori americani, calificând aceste informaţii ca fiind 'minciuni'.

Alexander Smirnov, 43 de ani, fost informator americano-israelian al FBI arestat joia trecută la Las Vegas, este suspectat că a minţit atunci când l-a acuzat pe preşedintele american şi pe fiul său Hunter Biden că ar fi primit fiecare mită în valoare de 5 milioane de dolari pentru a permite unei companii de gaze ucrainene, Burisma, să scape de urmărirea penală.

Dar, potrivit procurorului David Weiss şi altor magistraţi, 'dezinformarea pe care (Smirnov) o răspândeşte nu se limitează doar la 2020. Conform acestora, el răspândește intens noi minciuni care ar putea avea un impact asupra alegerilor americane din acest an, după ce a avut o întâlnire cu responsabili ai serviciilor secrete ruseşti în noiembrie'.

'În cursul interogatoriului său în detenţie la 14 februarie 2024., Smirnov a recunoscut că responsabili având legătură cu serviciile secrete ruse au fost implicaţi în difuzarea unei naraţiuni' despre Hunter Biden, arată procurorii într-un document judiciar depus la un tribunal din Nevada.

Dreapta îl acuză pe Joe Biden, până în prezent fără probe concludente, că şi-ar fi folosit influenţa atunci când era vicepreşedintele lui Barack Obama (2009-2017) pentru a îi permite fiului său Hunter Biden să desfăşoare afaceri dubioase în Ucraina şi China. Relatarea lui Smirnov s-a scurs în sfera publică. Aceasta a devenit un element central pentru a alimenta suspiciunile. Dar a fost o poveste inventată de la zero, au reiterat marţi magistraţii, conform cărora consecinţele acestor acuzaţii false 'continuă să se facă simţite şi astăzi'.

Inculparea lui Alexander Smirnov pentru transmiterea de informaţii false către FBI cu privire la Joe şi Hunter Biden fragilizează ancheta de destituire făcută de către republicani în Congres contra preşedintelui american, cu câteva luni înainte de o probabilă nouă confruntare directă între Joe Biden şi Donald Trump pentru fotoliul de la Casa Albă. 

Om de afaceri devenit în prezent artist plastic, Hunter Biden este ţinta preferată a republicanilor din Statele Unite, care alimentează suspiciunile despre afacerile sale comerciale în Ucraina şi în China în perioada preşedinţiei lui Barack Obama. Însă ancheta judiciară în curs de desfăşurare asupra fiului preşedintelui în exerciţiu american nu a reuşit până acum să confirme respectivele acuzaţii, notează AFP. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel