Cine este Kamala Harris, posibila înlocuitoare a lui Joe Biden în cursa pentru Casa Albă

foto: Facebook, Kamala Harris
foto: Facebook, Kamala Harris

Iată câteva date biografice despre Kamala Harris, primul vicepreședinte femeie din SUA, susținută de Biden pentru Casa Albă.

Kamala Harris a fost desemnată de Joe Biden drept succesoarea sa în campania pentru președinția Statelor Unite. 

Cine este Kamala Devi Harris

Kamala Devi Harris s-a născut pe 20 octombrie 1964, în Oakland, California. Este o avocată și politiciană americană, fiind în prezent vicepreședinta Statelor Unite ale Americii, sub administrația președintelui Joe Biden. Harris este prima femeie, prima persoană de culoare și prima persoană de origine sud-asiatică care ocupă această funcție.

Mama ei, Shyamala Gopalan, era o cercetătoare și activista pentru drepturile civile de origine indiană. Tatăl ei, Donald Harris, este un profesor de economie de origine jamaicană. Kamala Harris a crescut în Berkeley, California, și a frecventat școlile publice. A urmat Universitatea Howard, o instituție de învățământ superior istoric neagră, unde a obținut o diplomă în științe politice și economie. A obținut diploma de Juris Doctor de la Universitatea din California, Hastings College of the Law.

Parcurs politic

În 1990, Harris a început să lucreze ca procuror adjunct în comitatul Alameda, California. În 2004, a fost aleasă Procuror al Districtului San Francisco, funcție în care a servit până în 2011.

Procuror General al Californiei: În 2010, Harris a fost aleasă Procuror General al Californiei, devenind prima femeie și prima persoană de culoare care a deținut această funcție. A fost realeasă în 2014.

Senator al Statelor Unite: În 2016, Kamala Harris a fost aleasă senator al Statelor Unite pentru California. În Senat, ea a făcut parte din Comitetul Judiciar, Comitetul pentru Securitate Națională și Afaceri Guvernamentale, Comitetul pentru Buget și Comitetul pentru Servicii de Informații.

Vicepreședinte al Statelor Unite: În ianuarie 2019, Harris și-a anunțat candidatura pentru președinția Statelor Unite, dar s-a retras din cursă în decembrie 2019. În august 2020, Joe Biden a ales-o pe Kamala Harris ca parteneră de cursă pentru funcția de vicepreședinte.În noiembrie 2020, Biden și Harris au câștigat alegerile prezidențiale, iar Kamala Harris a fost învestită ca vicepreședinte pe 20 ianuarie 2021.

Citește și Vicepreședintele american Kamala Harris, declarații de presă. Anunț despre Joe Biden

Harris a fost activă în promovarea agendei administrației Biden, inclusiv pe teme de justiție socială, sănătate, economie și climă. A jucat un rol esențial în promovarea campaniei de vaccinare împotriva COVID-19. A participat la negocieri și discuții cu lideri internaționali pe diverse probleme globale.

Harris a reprezentat SUA în diverse vizite oficiale în străinătate, inclusiv în Europa și Asia, unde a discutat despre relațiile bilaterale și cooperarea internațională.Ea a fost implicată în discuții privind imigrația, infrastructura, drepturile civile și echitatea rasială.

Kamala Harris continuă să fie o figură influentă și activă în politica americană, având un impact semnificativ în cadrul administrației Biden și pe scena internațională.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel