Aliata lui Vladimir Putin. Lvova-Belowa este responsabilă de adopțiile minorilor din Donbass: ”Și eu am adoptat unul”

Sursa Foto YouTube 9NEWS
Sursa Foto YouTube 9NEWS

Curtea Penală Internațională nu l-a vizat doar pe președintele Vladimir Putin: mandatele de arestare emise de judecătorii de la Haga pentru deportarea copiilor ucraineni în Rusia, fac referire și la un oficial de la Kremlin care a rămas în mare parte în afara reflectoarelor presei occidentale. 

Numele ei este Lvova Belowa, are 38 de ani, 5 copii biologici și o duzină de copii luați în plasament. În calitate de comisar pentru copii, ea urmărește deportările și adopțiile minorilor din Donbass, potrivit Europa Today.

Lvova-Belowa, în vârstă de 38 de ani și mamă a cinci copii, când a aflat că a fost trecută pe lista internațională în calitate de acuzată pentru crime de război, a comentat știrea cu un sarcasm tulburător: ”Este grozav! Comunitatea internațională recunoaște munca pe care o facem pentru a ajuta copiii țării noastre. Că nu îi lăsăm în zone de război, că îi scoatem, că le creăm condiții bune, că îi înconjurăm cu oameni iubitoare și grijulii”, a spus ea reporterilor. 

Citește și: Von der Leyen a anunţat organizarea unei conferinţe în vederea localizării copiilor ucraineni răpiţi de Rusia

Rolul ei în deportarea copiilor idn Donbass este central: ea se ocupă de așa-numitele practici de reeducare patriotică și de adopție de copii. Ea însăși, pentru a da un bun exemplu, ar fi luat în plasament o duzină de copii. Printre ei, unul ar fi ucrainean. Detaliul a apărut în timpul unei conversații dintre Lvova-Belowa și președintele Putin, difuzată la mijlocul lunii februarie: videoclipul îl arată pe liderul de la Kremlin întrebându-l pe comisarul pentru copii dacă este adevărat dacă a adoptat un copil din Mariupol. Ea a răspuns confirmând adopția și explicând că acum știe ce înseamnă să fii mama unui copil din Donbass: ”E greu, dar există iubire”.

Deocamdată, Curtea Penală Internațională a trimis-o în judecată pentru crime de război. Dar dacă instanța ”reușește să demonstreze că deportarea a fost larg răspândită și sistematică, ar putea fi și o crimă împotriva umanității”.

Kievul vorbește despre cel puțin 16.000 de copii răpiți, cifră confirmată de președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Citește și: Kievul susține că a recuperat 307 copii din teritoriile ocupate de Rusia

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel