Cine este Mircea Pop, eternul șef al Autostrăzilor lipsă din România

seful CNADR ldc
seful CNADR ldc

Consiliul de Administrație al CNADNR se va reuni, joi, pentru a-l destitui pe Mircea Pop, directorul general al companiei, a anunțat premierul Victor Ponta. Pop conduce compania de autostrăzi din iulie 2012, iar la sfârșitul anului trecut a demisionat. Nu pentru a părăsi CNADNR, ci pentru a o conduce din funcția de director interimar, pentru o perioadă ”foarte scurtă”, cum estima premierul. Starea drumurilor din România reprezintă un eșec în sine, dar ”capodopera” lui Pop este centura de ocolire a Clujului, cu o lungime de 20 de km și un cost de 150 de milioane de euro. O porțiune de patru km este nefuncțională.

[caption id="attachment_357147" align="alignleft" width="640"] Foto: botosaneanul.ro[/caption]

Potrivit ultimei sale declarații de avere, Pop câștiga din funcția de director al Companiei de Drumuri și Autostrăzi - care dispune de un buget anual de 2 miliarde de euro - 17.500 de lei pe lună.

Înainte să fie numit în fruntea CNADNR, bugetarul Pop a condus Direcția Regională de Drumuri Cluj, de la înălțimea căreia a construit faimoasa ”centură de diamant” de 150 de milioane de euro. Curtea de Conturi l-a acuzat pe clujean că în 1998, când era șef peste drumurile din Cluj, a deturnat 17 miliarde din fondul de calamități. El se apăra spunând că a primit o decizie definitivă de la CC și că nu are vreun dosar penal.

Mircea Pop a devenit mai apoi consilier în guvernul Adrian Năstase, pentru ca, în 2004, să fie numit director general adjunct al CNADNR. În iulie anul trecut, termenul ”adjunct” a fost eliminat din calitatea pe care o deținea la companie.

Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale a României a fost, în primă fază, în subordinea ministerului Transporturilor. La reorganizare ministerelor, când USL a rupt din coasta Transporturilor un minister al Proiectelor de Infrastructură, CNADNR și-a găsit rostul în rândul ”Marilor Proiecte”. Ministerul este condus de Dan Șova, social-democratul care nu-l are la inimă pe Pop, dar s-a resemnat cu prezența lui la importanta companie.

CNADNR este, peste toate, o familie unită. Un exemplu elocvent îl dă chiar Pop, al cărei soție, Mariana Pop, este șefa laboratorului de calitate a Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Cluj. Instituția se subordonează CNADNR.

Mircea Pop face parte dintr-o familie de soi din Cluj, care are printre membri profesori universitari, avocați, judecători sau procurori. La un asemenea rang, e de ordinul firescului ca fiica șefului CNADNR să nu-și facă nunta în orice bodegă bucureșteană. De aceea, Pop a îndrumat-o să-și pună pirostriile la Roma, unde ”modesta” nuntă ar fi costat jumătate de milion de euro, după cum relatează presa. Petrecerea Andreei Lavinia s-a ținut la Castello Della Castelluccia, aflat pe Via Carlo Cavina 40, în apropiere de capitala Italiei. Fata lui Mircea Pop s-a ”gătit” într-un salon de frumusețe exclusivist, MKC Beauty School in Rome.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel