Cine este noul CEO al Boeing. Redresarea companiei, sarcina principală a acestuia

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Boeing (BA.N) l-a numit pe fostul executiv al Rockwell Collins, Kelly Ortberg, în funcția de Președinte și CEO, atribuindu-i sarcina de a redresa producătorul de avioane aflat în dificultate.

Această numire vine după luni de deliberări, în contextul în care Boeing încearcă să-și salveze reputația și să răspundă întrebărilor legate de siguranță, după ce un avion MAX 9 operat de Alaska Airlines (ALK.N) a avut o explozie a unui panou în timpul zborului.

Cine este Ortberg

Ortberg, în vârstă de 64 de ani, este originar din Dubuque, Iowa și are peste trei decenii de experiență în industria aerospațială. El deține o diplomă de licență în inginerie mecanică de la Universitatea din Iowa.

Și-a început cariera ca inginer la producătorul de semiconductori Texas Instruments (TXN.O), înainte de a se muta la furnizorul de electronice pentru avioane Rockwell Collins, unde a ocupat roluri de conducere cheie înainte de a deveni CEO-ul companiei în 2013.

El a coordonat fuziunea companiei cu United Technologies și RTX până la pensionarea sa în 2021. În timpul mandatului său la Rockwell Collins, Ortberg a supravegheat și programele de dezvoltare ale companiei pentru Airbus A350 XWB, Boeing 787 și Bombardier CSeries.

Ortberg face parte, de asemenea, din consiliul de administrație al furnizorului de piese auto Aptiv PLC (APTV.N) și a fost președinte al Consiliului Guvernatorilor Asociației Industriei Aerospațiale (AIA).

Care sunt așteptările Boeing

Ortberg va trebui să se concentreze pe navigarea prin obstacolele de siguranță și reglementare ale Boeing, în timp ce producătorul american de avioane încearcă să recupereze terenul pierdut în fața rivalului Airbus (AIR.PA).v"Este mult de lucru și abia aștept să încep," a declarat Ortberg după ce a fost numit CEO al Boeing.

Pe lângă fiasco-ul Alaska Airlines, nava spațială Starliner a Boeing a fost andocată la ISS din 6 iunie, după ce a transportat primul echipaj de astronauți acolo, având o misiune de testare prelungită din cauza unei serii de probleme legate de propulsoarele sale și scurgerile de heliu. Compania a raportat o pierdere de 1,4 miliarde de dolari în ultimul trimestru raportat și continuă să ardă numerar.

CEO-ul Boeing a fost schimbat ca parte a unui efort de a redresa compania și a restabili încrederea publicului și a investitorilor după o serie de probleme și controverse. Boeing s-a confruntat cu probleme majore legate de siguranță, în special cu modelul 737 MAX, care a fost implicat în două accidente fatale. Aceste incidente au dus la o criză de încredere și la suspendarea temporară a avioanelor 737 MAX.

Compania a raportat pierderi financiare semnificative și a întâmpinat dificultăți în gestionarea fluxului de numerar, ceea ce a pus presiune pe conducere pentru a găsi soluții eficiente. De asemenea, Boeing a trebuit să facă față unor provocări de reglementare și să îmbunătățească relațiile cu autoritățile de aviație pentru a asigura certificarea avioanelor și pentru a recâștiga încrederea publicului.

Totodată, compania s-a aflat într-o competiție acerbă cu Airbus, iar problemele recente au permis rivalului să câștige teren pe piață. În acest context, Kelly Ortberg a fost ales ca noul CEO pentru a aduce o nouă perspectivă și pentru a implementa măsuri eficiente de redresare și dezvoltare a companiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel