Cine este Rona Hartner. Viața în universul muzical și cinematografic

Cine este Rona Hartner/Foto: Agerpres
Cine este Rona Hartner/Foto: Agerpres

Rona Hartner este o actriță și cântăreață română născută pe 9 martie 1972 la București.

Rona Hartner este fiica unui inginer proiectant și a unei economiste. Din 1979 până în 1991 a învățat la şcoala germană din București. Rona Hartner este de origine germană pe linie paternă, și română pe linie maternă. În anul 1991 începe studiul la Școala de Muzică Titu Maiorescu, iar începând cu anul 1992 începe să studieze la Academia de Teatru și Film din București.

Patru ani mai târziu, regizorul francez Tony Gatlif îi acordă rolul principal în filmul Gadjo dilo - Străinul nebun, care s-a filmat în România. Pentru această prestație, Rona a primit Leopardul de aur (Premiul special pentru interpretare) la Festivalul Internațional de Film de la Locarno.

Youtube video image

Ea s-a remarcat prin talentul său artistic și a fost prezentă în industria artistică din România timp de mai mulți ani. Rona Hartner este cunoscută pentru participarea sa în diverse producții de film, televiziune și muzică.

Are la activ 32 de pelicule cinematografice cu premii internaţionale, a participat la festivaluri importante “Word music”, la ateliere de dans și a avut picturi expuse în Brazilia și Japonia.

2. -imagine fara descriere- (agerpres_3786450_37160900.jpg)

Tot în 1996 evoluează cu succes în co-producția franco-română Asfalt-Tango regizată de Nae Caranfil.

În 1997 a plecat în Franța, unde a jucat în thrillerul Nekro regizat de Nicolas Masson. În 1998 a revenit în țară pentru a juca în filmul Dublu extaz al lui Iulian Mihu.

Hartner a devenit cunoscută pentru rolurile sale în filme precum "Gadjo Dilo" (1997), "Train of Life" (1998) și "The Crazy Stranger" (1997). De asemenea, ea s-a implicat în proiecte muzicale, explorând genuri precum muzica țigănească și muzica tradițională românească. Este o artistă eclectică cu o prezență distinctivă în industria artistică din România.

Ambii părinți ai actriței sunt atei. Deși, conform gândirii lor, au lăsat-o pe fiica lor ca să-și aleagă singură religia, în viitor, bunica maternă, nefiind de acord cu acest lucru, a botezat-o pe Rona în ascuns, în stil ortodox. Până la vârsta de 17 ani nu a știut că este botezată. Drept care, după o experiență avută discutând cu o colegă de-a sa, s-a convertit la catolicism.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel