Traian Băsescu și-a mobilizat susținătorii împotriva lui Martin Schulz. Victor Ponta l-a invitat la Romexpo, pentru lansarea candidaturilor la alegerile europarlamentare 2014. Cine este Martin Schulz?
Este un activist croit pe calapodul activiștilor din zilele noastre: șters, mai atent să nu greșească, decât să facă bine, corect politic până la asepsie, cu ochi goi, cu mișcări repetate în studiourile spin doctor-ilor. Un android din care s-a scos sufletul și s-a introdus, în loc, un program politic.
Recunosc, nu sunt obiectiv. M-a enervat, în 2012, când a sărit din baie să-și dea cu părerea despre referendum. Dacă pe Merkel o înțelegeam, când își apăra aliatul, pe Schulz l-am privit ca pe un pudel care sare cu haita, după ce a lătrat dogul german, femelă-alfa.
Scuze nu trebuia să ceară liderilor pe care îi acuza, atunci, de manevre politice dubioase, dar pe care i-a frecventat, ulterior, cu asiduitate. Ci electoratului, care a mers, pe arșiță, să-i arate că greșește.
N-a făcut-o explicit, ci implict, nici măcar cu 50% de gură. Vineri, a simțit 100%, pe pielea sa, cum acționează Traian Băsescu. Credeam că, dacă nu are facultate, o avea măcar replică. Așa, ca Vanghelie. Uite, că n-are.
Asta e marea ironie a alegerilor europarlamentare 2014. Românii care vor să se răzbune, pentru vara lui 2012, trebuie să-l voteze pe Schulz. Orice alt vot e ca tusea: merge la junghiul de Juncker. Dacă socialiștii nu scot cu un parlamentar mai mult decât popularii, președintele Comisiei va fi de la PPE. Probabil, Schulz este pe calapodul funcționarilor europeni: viziune zero, limbă de lemn, searbăd și previzibil. Nu degeaba este Uniunea în impas. Fiindcă nu putem îndrepta, pe 25 mai, greșeli de selecție adunate din 1979, nu ne rămâne decât să ne răcorim.
Ai noroc, Schulz, că mulți, foarte mulți români au de plătit o poliță lui Barroso.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu