Cine este senatorul democrat din SUA care blochează ajutorul militar pentru Egipt - Foto

FOTO: Pexels
FOTO: Pexels

Noul şef al puternicei Comisii pentru Afaceri Externe a Senatului american a blocat marţi un ajutor militar de aproximativ 235 de milioane de dolari pentru Egipt, după ce predecesorul său a fost inculpat într-un caz de corupţie legat de Cairo, notează AFP.

Senatorul Ben Cardin, care l-a înlocuit pe Bob Menendez vizat de justiţie, l-a informat pe şeful diplomaţiei americane, Antony Blinken, că blocarea de fonduri 'va fi menţinută până când se vor face progrese specifice în ceea ce priveşte drepturile omului', a spus el într-un comunicat.

Senatorul democrat solicită în special eliberarea unora dintre cei aproximativ 60.000 de deţinuţi politici din ţara condusă de preşedintele Abdel Fattah al-Sisi.

Departamentul de Stat a aprobat luna trecută un ajutor militar de 1,215 miliarde de dolari pentru Egipt, în pofida preocupărilor persistente cu privire la drepturile omului. Cele 235 de milioane de dolari blocate de Ben Cardin sunt legate de respectarea drepturilor omului, dar administraţia preşedintelui Joe Biden este în favoarea trimiterii acestui ajutor din cauza intereselor de securitate naţională.

La sfârşitul lui septembrie, predecesorul lui Ben Cardin, Bob Menendez, a fost inculpat pentru corupţie la New York. El este acuzat printre altele că a acceptat mită în schimbul folosirii influenţei sale pentru a promova interesele Egiptului la Washington.

Democratul neagă aceste acuzaţii, dar a fost înlăturat de la şefia Comisiei pentru Afaceri Externe a Senatului american. Egiptul este unul dintre principalii beneficiari ai ajutorului militar american de la decizia sa istorică de a deveni primul stat arab care şi-a normalizat relaţiile cu Israelul în 1980. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel