Cine intră în turul II? Chirieac, surprins că PNL nu face campanie. Avem și prima greșeală care ar putea costa decisiv un candidat

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Actualul președinte al României Klaus Iohannis, nu mai poate candida, deoarece a îndeplinit deja două mandate, conform Constituției României. Astfel, ce știm cu siguranță e că la alegerile prezidențiale din noiembrie anul acesta vom avea un nou președinte.

Întrebarea care e pe buzele tuturor este cine va fi acesta? În prezent există cinci candidați care au șanse reale să câștige cursa pentru Palatul Cotroceni: Marcel Ciolacu (PSD), Nicolae Ciucă (PNL), George Simion (AUR), Mircea Geoană (independent) și Elena Lasconi (USR).

Cu un aparat de partid extrem de puternic, Marcel Ciolacu va intra cu siguranță în turul II. Astfel că rămân 4 pe un loc. Unele sondaje îl plasează pe Nicolae Ciucă pe locul secund, altele pe George Simion, aflat deja intens în campanie. Mircea Geoană care a condus mult timp la nivel de popularitate e de așteptat să mai crească în sondaje după ce își va anunța candidatura oficial și va începe să facă și campanie. 

Dar care e fotografia momentului? Așadar, azi, cine ar intra cu Marcel Ciolacu în turul II? 

Bogdan Chirieac surprins de strategia PNL. Partidul nu îi face campanie încă lui Nicolae Ciucă

Analistul politic Bogdan Chirieac, invitat în cadrul unei emisiuni la România TV, a a făcut o radiografie a actualei situații politice. În opinia sa alături de Marcel Ciolacu, azi, ar intra în turul II George Simion. Chirieac s-a arătat surprins că PNL nu îi face campanie lui Nicolae Ciucă, dar a subliniat că lucrurile se pot schimb radical până în noiembrie când în campanie vor fi cu motoarele turate la maximum și Mircea Geoană și Elena Lasconi. Astfel, Bogdan Chirieac arată că indiferent de fotografia de moment, nu există candidat fără vreo șansă să intre în turul II. Cu amendamentul că Elena Lasconi face o mare greșeală: O atacă pe Laura Codruța Kovesi.

„Toți patru (n.r. - George Simion, Nicolae Ciucă, Mircea Geoană, Elena Lasconi) au în continuare șanse pentru turul II. În momentul acesta cred că George Simion e pe locul II pentru că PNL nu face campanie pentru Nicolae Ciucă. Nu știu ce face PNL, e în continuare în concediu, dar campanie nu face. În schimb George Simion își face campanie prin metodele pe care le cunoaștem, în online, rețele sociale, promisiuni, merge din ușă în ușă să-și prezinte programul politic.

În cazul domnului Mircea Geoană se așteaptă lansarea candidaturii săptămâna viitoare, fapt ce îi va aduce un plus în sondaje. Rămâne de văzut cum va reuși Mircea Geoană să-și desfășoare campania fără un partid politic puternic. Doamna Lasconi face o greșeală monstruoasă în acest moment spunând despre doamna Laura Codruța Kovesi că e pesedistă. În timp ce nucleul USR-ului e construit în jurul doamnei Kovesi. Acolo era o bucurie până în pânzele albe când erau percheziții până la ora 18:00 iar politicieni și oameni de afaceri ieșeau în cătușe de pe Știrbei Vodă (n.r. - sediul DNA).

Ori să o ataci pe Kovesi spunând aberant că e pesedinstă, când 90% din cei arestați erau din PSD, este cu totul absurd. Și așa în USR e un curent de vot în favoarea lui Mircea Geoană iar acest lucru nu face altceva decât să amplifice acest curent”, a conchis Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel