Cine nu trebuie să consume usturoi și cu ce să nu-l combini niciodată. Vei avea probleme

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: pxhere.com
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: pxhere.com

Usturoiul este un antibiotic natural şi un antiseptic. Însă, în unele cazuri, poate dăuna organismului. În ciuda conţinutului ridicat de oligoelemente şi vitamine utile, nu toată lumea poate mânca usturoi. 

Cine nu trebuie să consume usturoi

Usturoiul  este contraindicat în caz de ulcer gastric, probleme hepatice şi ale vezicii biliare. Nu trebuie consumat de persoanele care suferă de astm bronşic, epilepsie şi tensiune arterială scăzută, scrie Rador, citând actualno.com.

Persoanele alergice pot dezvolta o reacţie la usturoi, fiind afectate cel mai adesea pielea şi sistemul respirator, prin erupţii cutanate, respiraţie şuierătoare, dureri în gât, tuse. Usturoiul este contraindicat femeilor însărcinate şi care alăptează, copiilor sub doi ani.

Cu ce nu trebuie combinat usturoiul

Nu se recomandă utilizarea usturoiului cu lapte, produse lactate, fructe, roşii - acest lucru poate duce la indigestie, fermentaţie şi arsuri la stomac. Usturoiul nu se combină cu medicamente care subţiază sângele, deoarece poate neutraliza efectul acestora şi poate fi consumat doar de persoanele care nu au contraindicaţii.

Pentru a ne bucura pe deplin de proprietăţile sale benefice, usturoiul trebuie consumat crud şi tocat, nu mai mult de un căţel pe zi. Tratamentul termic reduce proprietăţile sale benefice. Usturoiul este util mai ales în perioada toamnă-iarnă, când aportul de vitamine este redus şi riscurile de gripă sunt mari.

Orice răceală poate fi evitată sau atenuată

Unul dintre cei mai benefici compuşi din usturoi se numeşte alicină, care se formează doar atunci când este zdrobit sau tăiat. Alicina este un compus puternic care acţionează precum un antibiotic, ajutând la vindecarea infecţiilor. Alţi compuşi benefici ai usturoiului sunt manganul, vitamina B6, vitamina C, seleniul şi fibrele.

Consumul regulat de usturoi întăreşte imunitatea, ceea ce face organismul mai rezistent. Orice răceală poate fi evitată sau atenuată datorită consumului de usturoi. Nu întâmplător, majoritatea reţetelor naturale pentru o imunitate puternică conţin usturoi, scrie Rador, citând Actualno. De asemenea, scade colesterolul rău, protejează celulele creierului de deteriorare şi îmbătrânire, reducând riscurile de Alzheimer şi demenţă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel