Cine plătește după explozia de la Crevedia. Sunt exceptate stațiile GPL de la asigurare? Dar cu asigurarea cisternelor, ce se întâmplă?

Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin

Întrebarea momentului în spațiul public din România, după exploziile de la Crevedia, a ajuns să fie: cine răspunde? Iar răspunsuri nu prea sunt.

Se pare că stațiile GPL sunt exceptate de la obligativitatea de a avea o asigurare care să acopere pagubele în cazul unui accident, nu mai vorbim despre explozii, așa cum s-a întâmplat la Crevedia. Dar, având în vedere potențialul pericol dat de natura activității, este cel puțin curios că stațiile GPL nu ar fi obligate să se asigure. În cazul de la Crevedia, după cum a fost specificat la România, răspund patronii. ”Ar trebui să nu permitem asemenea activități acolo unde sunt permise - cele care funcționează legal, nu nelegal, cum a funcționat aceasta (de la Crevedia n.r.), ci să dispunem obligarea la o asigurare specială” arată intervenția de la România TV, adăugând: ”Aici trebuie să plătească cel care se face vinovat de această activitate care se pare că este infracțională. Despăgubiri sigur că vor fi, or vor fi convenționale, la buna înțelegere a părților, înainte de finalizarea procesului, or se constituie părți civile, dar, sigur, e de durată. 

Totuși, asemenea activități ar trebui să fie asigurate, printr-un regim special, dat și de natura activității, au convenit jurnalistul Val Vâlcu și avocatul Bogdan Bărbuceanu. ”Din câte știu, stațiile GPL nu au un regim de asigurare special” a spus avocatul. 

DCNews a transmis către ASF o cerere în acest sens, cu lămuriri despre nivelul de asigurare al stațiilor GPL, dacă sunt sau nu obligate, dacă au o exceptare specială față de benzinării, de exemplu. Revenim către cititorii DCNews de îndată ce avem un răspuns. 

În acest context, jurnalistul Val Vâlcu a menționat că medicul nu primește autorizație de liberă practică de la Colegiul Medicilor dacă nu are poliță de malpraxis. Pe de altă parte, la Crevedia au explodat cisterne cu GPL, nu stația GPL. Și, în acest caz, se ridică problema cât și dacă acoperă RCA-ul daunele pentru distrugerile din Crevedia, dar și daunele morale, pierderile de vieți omenești. Rămâneți pe DCNews pentru mai multe informații. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel