Cine primește pensia recalculată astăzi. Anunțul Ministerului

FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

O parte din pensionari primesc chiar astăzi pensiile recalculate.

”Pensionarii care au optat pentru plata pensiei prin cont bancar primesc astăzi pensiile recalculate, după ce ieri, 11 septembrie 2024, drepturile bănești au fost virate către instituțiile bancare. Pentru cei care își primesc pensia prin intermediul Poștei Române, distribuirea mandatelor de plată a început pe 2 septembrie” anunță Ministerul Muncii. 

”Din totalul de 4,6 milioane de pensii din sistemul public, aproximativ 82,5% au crescut la recalculare. Finalizarea plăților este confirmarea că nicio pensie nu a scăzut. Scopul legii este eliminarea inechităților între pensionari și întărirea principiului contributivității. Legea asigură creșterea anuală a pensiilor, dar și predictibilitate, atât pentru pensionari, cât și pentru angajați”, a declarat Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii și Solidarității Sociale, conform sursei citate. 

Ce spun pensionarii după recalculare

Recalcularea pensiilor a iscat multe intrigi în societate, deoarece, spre deosebire de alte creșteri precedente, de data aceasta veniturile seniorilor au crescut în funcție de contributivitate.

Mai mulți vârstnici și-au exprimat opiniile privitoare la recalcularea pensiilor și veniturile pe care le vor primi începând cu această lună, după aplicarea formulei de calcul ce a avut scopul să aducă o echitate a veniturilor primite de seniori.

„Mă mulțumește foarte mult. S-a avut grijă de pensionari“, a spus o femeie, în timp ce o alta a punctat că pensia i-a crescut cu „500 de lei“ și este, de asemenea, „mulțumită de calculare“.

„Sunt mulțumit de modul în care mi s-au calculat drepturile“, a zis un bărbat.

„Având în vedere câți ani am lucrat, sunt mulțumit“, a spus un altul.

Un senior a primit „decizia de pensionare recalculată“, fiind „mulțumit de modul de calcul“.

„Am primit decizia de pensie cu pensia recalculată. Sunt mulțumit de noua metodă de calcul și de noua lege a pensiilor“, a spus un alt senior.

„Este bine că s-au recalculat toate pensiile, pentru a se crea o echitate între foștii salariați, care acum sunt pensionari“, a spus un pensionar.

Cineva a zis că pensia i-a crescut „exact“ cu cât a calculat, în timp ce altă persoană a spus că pensia îi va crește cu „32%“. 

„Sunt mulțumit având în vedere că, între mine și alți colegi care s-au pensionat în ani diferiți, acum avem aproximativ aceeași pensie“, a mai zis un senior.

Vezi aici video

Majorarea plafonului de impozitare a pensiilor la 3.000 de lei. Ciolacu: Când va putea fi aplicată decizia

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel