Cine se bucură de cele mai mari creșteri de pensii. Val Vâlcu: Nu ne miră. Cei care au pensii mici poate că nu au lucrat deloc

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Află în articol cine sunt românii care primesc cele mai mari creșteri de pensii și de ce!

Analiștii au constatat faptul că cele mai mari creșteri de pensii sunt primite de cei care au lucrat în fostele centre de industrializare ale țării, în fostele fabrici comuniste. Jurnalistul Val Vâlcu a comentat acest subiect în emisiunea News Pass, moderată de Laura Chiriac, la B1 TV.

"Nu ne miră acest lucru pentru că ei au fost instruiți și pregătiți ca să lucreze în fabrici, își îndeplineau stagiul complet de cotizare, nu vorbim aici de munca necalificată. Dacă nu ieșeau pe caz de boală, ieșeau la vârsta de pensionare. Cei care au pensii mici poate că nu au lucrat deloc sau poate în agricultură, nu era reglementat domeniul sau au lucrat 5-6 ani, după care a venit schimbarea de regim și au lucrat la negru, au păzit un magazin non-stop. Știți că a fost acea supapă, magazinele au preluat șomerii din industrie, când a început dezindustrializarea, după 1989. Deci, nu au stagiu de cotizație complet. Aici sunt problemele", a spus Val Vîlcu.

Anunțul ministrului Muncii privind deciziile de recalculare



Ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Simona Bucura-Oprescu, a anunțat miercuri, la finalul ședinței de Guvern, faptul că peste 3,8 milioane de pensii, respectiv 82,56%, au fost majorate în urma recalculării. Pentru pensionarii care beneficiază de majorări, creşterea medie de pensie este de 622 de lei. 

Simona Bucura-Oprescu a spus faptul că un număr de 1.960.012 de pensii vor fi majorate cu sume între un leu şi 500 lei, un număr de 1.033.580 de pensii majorate cu sume între 501 şi 1.000 lei, un număr de 721.360 de pensii majorate cu sume între 1.001 lei şi 2.000 lei, un număr de 83.637 de pensii majorate între 2.001 lei şi 3.000 lei şi un număr de 7.681 de pensii majorate cu peste 3.000 lei. 

Poşta Română a început, vineri, distribuirea deciziilor de recalculare a pensiilor

Poşta Română (CNPR) a început, vineri, distribuirea deciziilor de recalculare a pensiilor către toţi beneficiarii din ţară, a transmis compania într-un comunicat de presă, citat de Agerpres.

Conform sursei citate, 10.000 de poştaşi au plecat pe teren de la primele ore ale dimineţii pentru a înmâna "documentele mult aşteptate" pensionarilor. În următoarele două săptămâni, factorii poştali vor distribui toate cele aproximativ 4,6 milioane de documente, cu o medie de 500.000 de plicuri pe zi.


Ce se întâmplă dacă titularul deciziei nu este la domiciliu



Compania Naţională "Poşta Română", "singura companie de curierat şi servicii poştale din România care ajunge în toate colţurile ţării", precizează că a luat toate măsurile necesare pentru ca deciziile de recalculare a pensiilor să ajungă la pensionari.

Conform sursei citate, în cazul în care titularul deciziei nu este la domiciliu în momentul vizitei factorului poştal, documentul poate fi înmânat unui membru al familiei sau unei rude. Dacă nici aceştia nu sunt acasă, beneficiarul poate ridica apoi documentul personal de la oficiul poştal unde este arondat. Procesul de distribuire a deciziilor de recalculare a pensiilor se va finaliza, cel târziu, pe data de 30 august 2024.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel