Cine sunt cei 3 oameni din lume care nu au nevoie de pașaport pentru a călători în orice țară de pe glob

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Află în articol cine sunt cei 3 oameni care nu au nevoie de pașaport pentru a călători în orice țară din lume.

Atunci când călătoriți în străinătate aveți nevoie de un pașaport. Potrivit autoarei Atossa Araxia Abrahamian, "Un pașaport este un fel de scut atunci când ești cetățean al unei democrații bogate". Abrahamian este scriitoarea cărții "The Cosmopolites: The Coming of the Global Citizen", scrie News18.

Dar știți că sunt trei persoane în lume scutite de această regulă? Nu au nevoie de pașaport pentru a călători oriunde pe glob. Aceste trei persoane sunt regele Charles al III-lea al Regatului Unit și împăratul Naruhito și împărăteasa Masako al Japoniei. Înainte de Regele Charles al III-lea, privilegiul îi aparținea Reginei Elisabeta a II-a.

Spre deosebire de alți membri ai familiei regale, un document, în loc de pașaport, este emis pe numele Regelui (sau al Reginei) Regatului Unit.

"Secretarul de stat al Majestății Sale Britanice solicită, în numele Majestății Sale, tuturor celor pe care îi poate interesa acest lucru să permită regelui să treacă liber, fără impedimente, și să îi ofere asistența și protecția necesară", scrie Atossa Araxia Abrahamian.

Aranjament special pentru împăratul și împărăteasa Japoniei

În prezent, împăratul Japoniei este Hironomiya Naruhito, în timp ce soția sa Masako Owada este împărăteasa Japoniei. Documentele diplomatice ale Japoniei arată că Ministerul Afacerilor Externe a început acest aranjament special pentru împărat și împărăteasă în 1971, conform căruia, atunci când împăratul și împărăteasa Japoniei pleacă în străinătate, nu vor avea nevoie de pașaport. Documentul a adăugat, de asemenea, că va fi extrem de nepotrivit ca împăratul să treacă prin proceduri de imigrare sau de viză folosind un pașaport, așa cum face în mod normal un cetățean obișnuit.

Japonia trimite, de asemenea, o scrisoare oficială tuturor țărilor lumii prin care spune că împăratul și împărăteasa lor au voie să vină în țările lor fără pașaport, purtând scrisoarea oficială, scrie DNA India.

Când toți prim-miniștrii și președinții lumii merg dintr-o țară în alta, ei trebuie să aibă pașapoarte la ei. Diferența este că pașapoartele lor sunt diplomatice și li se acordă privilegii depline de către țara gazdă. Ei nu trebuie să se prezinte fizic în fața oficialilor Departamentului de Imigrări și sunt, de asemenea, scutiți de controale de securitate și alte proceduri. În India, acest statut este disponibil pentru prim-ministru, președinte și vicepreședinte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel