Cine sunt pasagerii submersibilului dispărut în apropierea epavei Titanicului / galerie foto

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Cinci persoane se aflau la bordul submersibilului Titan care a efectuat o scufundare în apropiere de epava Titanicului.

Potrivit Sky News, pasagerii submersibilului dispărut în apropierea epavei Titanicului sunt următorii

- miliardarul britanic Hamish Harding;

- omul de afaceri pakistanez Shahzada Dawood;

- fiul lui Shahzada Dawood, Suleman;

- directorul executiv și fondatorul OceanGate Expeditions, Stockton Rush;

- pilotul francez de submersibil Paul-Henri Nargeolet;

CITEȘTE ȘI      -      Submersibil dispărut în apropierea epavei Titanicului. Ofițerul de marină Adrian Mihălcioiu (SLN) a spus care sunt scenariile posibile

Submersibil dispărut în apropierea epavei Titanicului

Ieri, un submersibil care ducea turiștii să vadă epava Titanicului a dispărut în nordul Oceanului Atlantic.

Se pare că remorcherul Polar Prince, de care s-a desprins submersibilul, care se află pe apă la aproximativ 700 de metri de locul epavei Titanicului.

Principala diferență dintre un submersibil și un submarin, este că primul are nevoie de o navă-mamă care să o poată lansa și să o recupereze, în timp ce un submarin are suficientă putere pentru a părăsi portul și a reveni în port prin propria putere.

Titanic s-a scufundat în Atlantic pe 15 aprilie 1912, în timpul călătoriei sale inaugurale de la Southampton la New York, după ce a lovit un aisberg. Aproximativ 1.500 de oameni au murit în acel dezastru.

Epava - descoperită în urmă cu 37 de ani - se află la aproximativ 4.000 de metri adâncime pe fundul Atlanticului, la aproximativ 400 de mile marine de Newfoundland, Canada.

Titanicul a fost considerat unul din cele mai sigure vapoare din lume

Titanicul a fost construit în perioada 1909-1912 de către compania britanică White Star Line, sub supravegherea arhitectului naval Thomas Andrews. Lucrările de construcție au avut loc la șantierul naval Harland and Wolff din Belfast, Irlanda de Nord.

La momentul lansării sale, Titanic era considerat cel mai mare vas de pasageri din lume. Avea o lungime de aproximativ 269 metri, o lățime de 28 de metri și o înălțime de 53 de metri. Greutatea sa era de aproximativ 46.000 de tone.

Titanic era dotat cu numeroase facilități de lux pentru pasageri. Avea mai multe restaurante, o bibliotecă, o piscină, un teren de squash, o sală de sport și chiar o sală de concerte. Pasagerii se bucurau și de acces la televiziune și telefon.

Deși Titanic era considerat la acea vreme unul dintre cele mai sigure vase, nu avea suficiente mijloace de salvare pentru toți pasagerii. De asemenea, s-a constatat că nu aveau suficiente bărci de salvare pentru a evacua pe toată lumea în caz de urgență.

Scufundarea Titanicului a avut un impact puternic asupra opiniei publice și a dus la schimbări semnificative în industria navală. S-au introdus noi reguli și reglementări privind siguranța la bordul navelor și s-a recunoscut importanța asigurării unei cantități suficiente de mijloace de salvare pentru pasageri.

În urmă cu mai bine de 20 de ani s-a realizat și un film. Acesta a fost regizat de James Cameron și a fost lansat în anul 1997. Filmul Titanic a fost o producție extrem de ambițioasă și costisitoare pentru vremea sa, și a devenit unul dintre cele mai de succes filme din istorie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel