Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretele de eliberare din funcţie a trei magistraţi.
Potrivit unui comunicat emis de Administraţia Prezidenţială, președintele a semnat astăzi mai multe decrete pentru eliberarea din funcție a unor judecători și procurori printre care se numără și procurorul Marin Nicolae, procuror şef adjunct al Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie.
”Decret privind eliberarea din funcția de judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție a doamnei Mihaela Paraschiv - pensionare;
Decret privind eliberarea din funcția de procuror la Direcția Națională Anticorupție – Serviciul teritorial Galați a domnului Lucian Ovidiu Rău – pensionare;
Decret privind eliberarea din funcția de procuror a domnului Marin Nicolae, procuror șef adjunct al Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – pensionare.” arată o parte din decretele semnate astăzi de către președintele Klaus Iohannis.
Dosarul Băneasa, în care s-au inventat probe pentru a se putea „naționaliza” cel mai mare complex comercial din România, este țesut de o frăție dubioasă între trei personaje printre care si procurorul Nicolae Marin, relata presa la acea vreme.
Presa a dezvăluit în cascadă legăturile dintre fostul judecător al Curții de Apel București Corneliu Bogdan Ion-Tudoran, afaceristul Gigi Becali – denunțătorul din dosar și procurorul DNA Nicolae Marin, care a întocmit rechizitoriul în acest caz.
Procurorul Nicolae Marin a fost cel care, în decembrie 2012, l-a trimis în judecată pe omul de afaceri Puiu Popoviciu, alături de alte persoane, în dosarul Băneasa, potrivit sursei Cetățeanul.net.
Avocații omului de afaceri Gigi Becali, au acuzat grave nereguli în ancheta penală făcută de Nicolae Marin, dar judecătorul Ion-Tudoran a închis ochii la toate.
Procurorul a fost acuzat de faptul că ținea secretă o proprietate bine plasată la marginea pădurii Spătaru din comuna Costești.
Ascunsă privirilor, vila procurorului Nicolae Marin, cu o suprafață de 200 de metri pătrați, era recunoscută oarecum în declarațiile de avere ale acestuia și ale soției, judecătoarea Marieta Marin, însă în documentele oficiale de la Primăria Costești și de la Cadastru nu apărea nimic.
Dimpotrivă, în loc de vila cu o suprafață locuibilă de 200 mp, la cartea funciară numărul 20566 Costești deschisă pe numele soților Marin figurează…pășune. Și asta nu de ieri, de azi, ci de nouă ani de zile, potrivit sursei Național.ro.
Se pare că magistratul s-ar fi sustras la plata impozitelor pentru imobilul construit in 2011, timp de mai mulți ani el nefăcând demersurile necesare pentru recepționarea clădirii. Astfel că nimeni a putut ști cât a costat construcția și prin ce firme a fost făcută.
În anul 2011, când a menționat în declarația de avere pentru prima dată că deține o clădire în construcție, familia Marieta și Nicolae Marin aveau datorii de 120.000 de franci elvețieni ca urmare a contractării, în anul 2008, a unui credit la defuncta Volksbank. După ce și-a ridicat vila de 200 mp locuibili nedeclarat la Cadastru, l-a utilat și i-a mai cumpărat soției și un Audi Q5, Nicolae Marin a rămas cu aceeași sumă dator: tot 120.000 franci elvețieni, potrivit aceleași surse.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News