Cine sunt românii care primesc un nou ajutor de la stat în 2024 și ce condiții trebuie să îndeplinească

Sursa foto: Freepik
Sursa foto: Freepik

Anumite categorii de români primesc sprijin financiar din partea statului, în diverse forme și subvenții. 

Printre cei care au acces la ajutoarele de stat în 2024 se numără persoanele vulnerabile, cupluri tinere care doresc să își întemeieze o familie și studenții din învățământul superior cu situație financiară precară. În plus, de beneficiile acestei HG mai beneficiază și persoanele vârstnice aflate în centre de îngrijire, persoanele cu dizabilități și cele fără adăpost, se arată într-un comunicat oficial.

Sprijinul se va acorda sub formă de hrană, îmbrăcăminte și articole esențiale precum păturile, saltelele și sacii de dormit vor ajunge, după caz, la cei aflați în nevoie. Valoarea totală a acestui ajutor depășește pragul de 23 de milioane de lei. 

Sprijin pentru tineri

Pe lângă inițiativele de sprijin social, statul român manifestă un angajament continuu, fără doar și poate, față de viitorul tinerilor prin intermediul programelor naționale „Student Invest” și „Family Start”. Aceste programe au fost concepute pentru a oferi susținere financiară și oportunități de dezvoltare pentru tinerii din România, aflați la început de drum în cărieră sau în căsnicie. Programul „Student Invest” reprezintă o măsură menită să faciliteze accesul tinerilor la resursele financiare necesare pentru educație și formare profesională. 

Câți bani se pot lua prin Programul "Student Invest"

„Student Invest” oferă tinerilor posibilitatea de a accesa un credit bancar de până la 75.000 de lei, garantat de stat în proporție de 80%. Acest ajutor financiar poate fi folosit pentru diverse cheltuieli legate de educație, cum ar fi taxele școlare, publicațiile, transportul și cazarea pentru schimburile din cadrul Programului Erasmus. Dobânda și comisioanele aferente sunt suportate de bugetul statului, iar creditul poate fi acordat o singură dată, pe o perioadă de maximum zece ani. Pentru anul 2024, plafonul de garantare al acestui program este de 250 de milioane de lei.

Ce costuri sunt suportate de "Family Start"

În paralel, programul „Family Start” se adresează nevoilor financiare ale familiilor pentru evenimente precum nunta, creșterea copiilor sau achiziționarea unui autoturism de familie. Creditele acordate prin acest program pot ajunge până la 150.000 de lei, pe o perioadă de maximum cinci ani, fără perioadă de grație. Suma exactă acordată este determinată în funcție de veniturile beneficiarilor, asigurându-se astfel că rata lunară este accesibilă.

Pentru a fi eligibili, solicitanții trebuie să fie cetățeni români, cu domiciliul în țară, având vârste cuprinse între 18 și 45 de ani, iar venitul net lunar pe membru de familie să nu depășească 6.000 de lei, respectiv 7.500 de lei în cazul familiilor monoparentale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel