Cine va candida la prezidențiale în România? Chirieac spune că vor veni zile decisive: Acolo sus s-a uitat un lucru fundamental

Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin

Alegerile prezidențiale de anul viitor vor fi influențate decisiv de mișcările pe care le va face Guvernul în următoarele zile. Iar riscul e destabilizarea României, aflată pe un trend crescător, și bine privită la Washington și Bruxelles.

Într-un reportaj al României TV se precizează că principalii potențiali candidați la alegerile prezidențiale de anul viitor sunt Nicolae Ciucă (PNL), fiind susținut de o facțiune din partea liberalilor, Marcel Ciolacu (PSD), dar și alte nume importante precum Eduard Hellvig, fostul șef al SRI, dar și Mircea Geoană, actualul secretar adjunct al NATO.

Analistul politic Bogdan Chirieac a fost întrebat la România TV despre acești potențiali candidați. Chirieac e de părere că toți cei enumerați se încadrează în profilul de candidat, dar vine cu un amendament major: Măsurile fiscale pe care Guvernul le pregătește în această perioadă vor avea un impact major asupra alegerilor de anul viitor, nu doar cele prezidențiale, dar și cele locale și parlamentare.

„Ideea este ce se va întâmpla în perioada următoare. În speță ce va face Guvernul PSD-PNL în ceea ce privește taxele și impozitele și dacă toate acestea vor avea repercusiuni finale asupra alegerilor parlamentare și prezidențiale de anul viitor.

Niște măsuri necalculate care ar putea opri economia ar putea duce la o decepție politică uriașă atât pentru PSD și PNL. Am impresia că acolo sus s-a uitat un lucru fundamental în societatea capitalistă: Fără economie nu există nimic. Dacă în România chestiunea pensiilor speciale a căpătat proporții cosmice, se uită faptul că dacă economia nu produce nu se vor putea plăti nici pensiile speciale, nici cele normale. Nu vor exista nici investiții”, e de părere analistul politic Bogdan Chirieac.

Riscul măsurilor fiscale pe care Guvernul e pe cale să le implementeze e că „nu vor mai crește salariile” și vor exista concedieri, mai precizează Chirieac.

„Tot ce discutăm politic anul viitor, inclusiv candidații la președinție, va avea legătură cu ce se va decide economic în perioada următoare. Din nefericire urmează și un an în care se coace buboiul. Ar fi mare păcate. O chestiune PNL-PSD, în alegerile locale, președinție etc, ar ajuta mult la stabilitatea României. România e pe un trend crescător, e bine primită la Washington, la Bruxelles. Cu mase mari de oameni în stradă nu va mai fi așa”, a conchis Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel