EXCLUSIV  Cine va conduce cu adevărat SUA dacă Trump pierde alegerile. Biden recunoaște problema: 'Trebuie să fim pregătiți'

Dacă sondajele de opinie se vor adeveri și Donald Trump va pierde alegerile pentru Casa Albă, Joe Biden, fostul vicepreședinte al lui Barack Obama, va deveni noul președinte al SUA. Doar că, așa cum spunea chiar el, o altă persoană ar trebui să se pregătească să preia conducerea.

Interesant este că, exceptându-l pe Richard Nixon, niciun alt fost vicepreședinte care a încercat să câștige Casa Albă după o „pauză” de câțitva ani, nu a reușit. Amintim că Biden candidează la patru ani de când mandatul de vicepreședinte i-a expirat, în 2016 Trump candidând împotriva democratei Hillary Clinton.

Dar multe persoane au tras un semnal de alarmă în ceea ce privește o posibilă victorie a lui Joe Biden. Este vorba despre imposibilitatea fostului vicepreședinte al lui Barack Obama de a își duce la final mandatul, în condițiile în care planează suspiciuni cu privire la starea sa de sănătate.

Amintim că Joe Biden va împlini luna aceasta, pe data de 20 noiembrie, vârsta de 78 de ani.

În aceste condiții, chiar Joe Biden a admis, așa cum a subliniat și analistul Iulian Chifu, că „încă din prima zi” Kamala Harris, alegerea sa pentru postul de vicepreședinte, ar trebui să fie pregătită să preia conducerea Americii. Mai mult, alegerea vicepreședintelui s-a axat pe acest considerent.

„Înainte de a anunța alegerea pentru postul de vicepreședinte, Joe Biden a spus că cel/cea care va fi vicepreședinte trebuie să fie gata să preia mandatul de președinte încă din prima zi. Se asumă faptul că, în orice moment, chiar și în în parcursul primului mandat, Biden a spus-o -  'chiar din prima zi' - vicepreședintele poate deveni președinte.

Alegerea vicepreședintelui s-a făcut din start cu gândirea că ar putea deveni președinte”, a conchis analistul Iulian Chifu, în cadrul emisiunii „Pe Plan Extern”, la DC News.

Cine e Kamala Harris, cea care ar putea conduce America dacă Trump pierde alegerile

2. Foto: Ager... (kamala_harris_joe_biden_36648200.jpeg)

Kamala Harris, afro-americană, născută dintr-un cuplu jamaicano-indian, dar mândră de rădăcinile sale indiene pe care le invocă deseori, s-a născut în Oakland, California. Aceasta are 55 de ani și este senator de California.

Alegerea sa pentru funcția de vicepreședinte a fost puțin surprinzătoare în contextul în care Kamala a fost un critic al lui Joe Biden în cadrul Partidului Democrat. Kamala a încercat să participe la alegerile primare democrate, dar s-a retras din lipsă de fonduri.

Kamala Harris, cunoscută pentru convingerile sale de stânga mult mai puternice decât cele ale lui Joe Biden, e fost procuror american. Aceasta este căsătorită din 2014 cu avocatul Douglas Emhoff. Cei doi nu au copii, dar Kamala este mamă vitregă pentru doi copii pe care Emhoff îi are dintr-o căsnicie precedentă.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel