Cine va conduce Republica Moldova. A fost publicată lista miniștrilor din Guvernul Nataliei Gavrilița

Sursă foto: Facebook Partidul Acțiune și Solidaritate
Sursă foto: Facebook Partidul Acțiune și Solidaritate

Natalia Gavrilița a publicat lista miniștrilor din guvernul pe care îl va conduce.

Premierul desemnat, Natalia Gavriliţa, a depus la Parlament lista candidaţilor propuşi la funcţia de ministru şi programul de guvernare. Astfel, viitorul Guvern ar putea avea 13 ministere, în loc de 9 cum era până acum.

Lista viitorilor miniștri:

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene - Nicu Popescu; viceprim-ministru.

Ministerul Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale - Andrei Spînu; viceprim-ministru.

Prim-vicepremieri: Vladislav Kulminski (Reintegrare) și Iurie Țurcan (Digitalizare);

Ministerul Justiţiei - Sergiu Litvinenco;

Ministerul Sănătății - Ala Nemerenco;

Ministerul Apărării - Anatolie Nosatâi;

Ministerul Afacerilor Interne - Ana Revenco;

Ministerul Educației şi Cercetării - Anatolie Topală;

Ministerul Economiei - Sergiu Gaibu;

Ministerul Finanțelor - Dumitru Budeanschi;

Ministerul Mediului - Iuliana Cantaragiu;

Ministerul Culturii - Sergiu Prodan;

Ministrul Muncii și Protecției Sociale - Marcel Spătaru;

Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare - Viorel Gherciu.

"Astăzi am depus la secretariatul Parlamentului programul de guvernare și lista propusă de miniștri în viitorul cabinet. Programul stabilește un șir de obiective de dezvoltare, structurate pe mai multe domenii strategice, inclusiv economie, protecție socială, educație, infrastructură, anticorupție, justiție, cultură. Printre prioritățile imediate anunțate de Guvern se numără gestionarea eficientă a crizei sanitare cauzate de pandemia de COVID-19; demararea reformei justiției și pachetului anti-corupție; creșterea veniturilor populației și protecția socială a grupurilor vulnerabile și restabilirea finanțării externe", a menţionat Natalia Gavriliţa, candidatul desemnat la funcția de premier, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Imediat după investirea guvernului programul de guvernare va fi pus în consultări publice în vederea elaborării planurilor de acțiune pe fiecare domeniu de guvernare.

Amintim că, în data de 30 iulie, preşedintele ţării, Maia Sandu, a desemnat-o pe Natalia Gavrilița la funcția de premier, precizează Publika.

Igor Grosu (PAS) e noul președinte al Parlamentului Republicii Moldova. Socialiștii și comuniștii nu au participat la vot

Liderul interimar al PAS, Igor Grosu, a fost ales președintele Parlamentului cu voturile oferite de deputații PAS și de cei ai Partidului Șor. Grosu a fost singurul candidat la această funcţie şi a acumulat 64 de voturi.

Totodată, Sergiu Litvinenco a fost ales președinte al comisiei speciale de alegere a speakerului. Comisia a aprobat regulamentul în acest sens, certificatul de înregistrare a candidatului la funcția de președinte al Parlamentului și lista deputaților care urmează să participe la votare. Candidații se vor putea adresa cu un discurs deputaților, iar ulterior vor răspunde la întrebări.

„Cred că 30 de minute ar fi suficient ca toate fracțiunile să vină la comisie pentru a înregistra candidații la funcția de președinte al Parlamentului”, a spus Litvinenco (citește AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel