Mircea Badea a spus cine va fi, în opinia sa, noul președinte al Statelor Unite ale Americii.
CITEȘTE ȘI - Care sunt statele „swing“ și de ce sunt atât de importante pentru alegerile din SUA
Donald Trump și Kamala Harris se confruntă pentru postul de președinte al Statelor Unite ale Americii. Lupta dintre cei doi se dă în așa-numitele state swing, care își schimbă opțiunile aproape la fiecare ciclu electoral.
În cadrul emisiunii În Fața Națiunii, la Antena 3 CNN, luni seara, Mircea Badea a făcut o predicție privitoare la viitorul președinte al Statelor Unite.
„Pe mine nu mă interesează deloc sondajele de opinie, dar sistemul din Statele Unite ale Americii este unul extrem de complicat și de nefamiliar nouă“, a spus Mircea Badea.
Foto: Agerpres
Realizatorul Antena 3 CNN a ridicat apoi o întrebare privitoare la alegerile din anul 2000, când George W. Bush s-a confruntat cu Al Gore, candidatul republican câștigând în urma unei auto-sesizări a Curții Supreme de Justiție.
„După atâția ani, până la urmă cine a câștigat alegerile, Bush jr. sau Al Gore?“, a spus Mircea Badea.
„Până la urmă a rămas Bush jr., dar știm cine a câștigat, de fapt, alegerile?“, a adăugat el.
„Îmi e foarte greu să cred, nu imposibil, că doamna Harris va fi lăsată să piardă. Înclin să cred că doamna Kamala Harris nu va fi lăsată să piardă. Intuitiv însă, înclin să cred și că Donald Trump câștigă votul popular, dar asta nu are nicio relevanță.
Fără să fiu convins de treaba asta, înclin să cred că nu va fi lăsată doamna Kamala să piardă și va fi următorul președinte al Statelor Unite ale Americii. În același timp, nici nu sunt foarte îngrijorat dacă va câștiga Donald Trump. Nu cred că este mare diferență, deși, evident, când te uiți între cei doi sunt diferențe foarte mari“, a spus Badea.
Ca să-și fundamenteze cele spuse, realizatorul TV a reamintit retorica lui Donald Trump dinainte de primul mandat de președinte și acțiunile sale ulterioare, după ce a câștigat împotriva lui Hillary Clinton.
„L-am văzut pe Donald Trump în primul mandat că a avut o campanie în care numărul 1 ca țintă era „deep state“ (n.r. statul subteran), nu auzeai decât de „deep state“ de dimineață până seara. În secunda următoare după ce a devenit președinte, Donald Trump i-a angajat fix pe cei care erau clar din zona pe care el o denumea „deep state“. Nu cred că trebuie să ne îngrijorăm“, a conchis Mircea Badea.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu