EXCLUSIV  Cine vine în locul lui Adrian Câciu la Finanţe. Chirieac: Înţeleg că e o altă personalitate, nu dl Cosmin Marinescu/ Tache: Cred că există competenţă. Sunt oameni care au ieşit public şi au spus

Guvernul României
Guvernul României

Diana Tache, Bogdan Chirieac şi Mugur Ciuvică au vorbit despre posibila componenţă a noului Guvern, după rotativă, în cadrul emisiunii Miercurea Neagră. 

"Negocierile până în data de 12 mai sunt extrem de intense, pentru că trebuie să fie gata listele. Se discută în mare secret la Vilele Lac şi aflăm şi noi foarte repede", a punctat Diana Tache. 

"Negocierile sunt convins că sunt foarte intense. La cafea acolo bat câmpii, asta se întâmplă practic. Pentru că formula viitorului Guvern va fi stabilită, dacă va fi nevoie şi dacă ăştia o iau pe arătură, tot de entitatea telefonică", a replicat ironic Mugur Ciuvică. 

"Deci haideţi să vedem. Îndrăznesc să tatonez aşa. Domnul Ciolacu va fi prim ministru", a intervenit Bogdan Chirieac. 

"Probabil. Domnul Ciolacu nu va fi supărat dacă nu va fi prim-ministru, dar probabil el va fi", a spus Ciuvică. 

Iată dialogul celor trei: 

B. Chirieac: Păi probabil va fi, că văd că vorbeşte ca un prim-ministru. Şi-a pus mandatul pe masă că va rezolva cu pensiile speciale. 

M. Ciuvică: A zis şi Rareş Bogdan... 

B. Chirieac: Dar totuşi, e cu altă greutate Marcel Ciolacu, faţă de Rareş Bogdan care era nou în politică atunci. 

M. Ciuvică: Hai să vedem că rezolvă, dar nu rezolvă nimic. Am mai spus, cu pensiile speciale ca să rezolvi trebuie să stai la masă cu mai mulţi din domeniul respectiv, cu constituţionalişti, şi să vezi cu creionul pe hârtie. Cum se face la magistraţi, să schimbi algoritmul să nu mai vină cu pensii duble faţă de salariu. La poliţişti, militari, etc, cum se face? Aţi văzut vreun grup de lucru care să se ocupe de asta? Altfel, din pix nu se rezolvă problema pensiilor speciale. Pentru că pică la CCR, în justiţie. Deci nu se face nimic, fără o discuţie serioasă cu cei implicaţi în chestia asta. Iar discuţia aia serioasă nu a început, sunt vrăjeli la televizor. 

D. Tache: Discuţia de la masă cu pixul şi hârtia şi cu beneficiarii pensiilor speciale trebuie făcută constructiv şi corect, nu în variante de subordonare. Nu am văzut până acum un lider politic care să vină şi să vorbească de la egal la egal cu cei care iau pensii speciale. În declaraţii, când sunt singuri sunt decidenţi, iar la mesele astea sunt subordonaţi. Cred eu că s-a grăbit dl Ciolacu să anunţe rezolvarea problemei. Va fi o ţintă când va fi premier. 

B. Chirieac: (...) Credeţi că dl Câciu rămâne la finanţe? Înţeleg că o altă personalitate va deveni ministru de Finanţe, şi nu dl Cosmin Marinescu. 

M. Ciuvică: Dar există personalităţi la PNL? Aşa, venind de la dl Iohannis, dl Cosmin Marinescu poţi să zici că e personalitate. Dar cunoaşteţi vreo personalitate în PNL care să vină la Finanţe? 

D. Tache: Eu îmi amintesc, în istoria recentă, că au fost oameni care nu au fost de acord cu memorandumuri, milioane de fonduri date aiurea în tramvai doar pentru că era dispoziţie politică şi care şi-au susţinut punctele de vedere, tehnic, pe cifre. Ca atare, eu cred că în zona ministerului de Finanţe există competenţă. Mă gândesc la oameni care au avut curaj să iasă public şi au spus că nu vor să dea nişte bani, deşi li s-a spus să îi dea, pentru că nu se susţineau cheltuielile. 

M. Ciuvică: Eu am spus, în mod normal, dl Ciolacu va fi prim-ministru. Dar dacă nu va fi, nu e nicio problemă, nici pentru dumnealui, nici pentru PSD. 

D. Tache: Este exact acelaşi lucru ca la alegerile la care PSD a câştigat şi dl Ciolacu şi-a cerut scuze şi a urcat USR la guvernare. 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel