Cinnamon Rolls. Rețeta de rulouri cu scorțișoară. Aroma este extraordinară!

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Lum3n)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Lum3n)

În această perioadă, rețeta de rulouri cu scorțișoară este absolut perfectă pentru orice reuniune de familie. Iată cum se prepară...

Ingrediente

Pentru aluat:

500 g făină de tip 000
10 g drojdie uscată sau 25g drojdie proaspătă
2 ouă
200 ml lapte
50 g unt
50 g zahăr

Pentru umplutură:

100 g unt topit
aproximativ 100 g zahăr brun
scorţişoară

Pentru glazura:

200 g cremă de brânză Philadelphia
3 linguri zahăr pudră
70 g unt
3 linguri lapte

Cum se prepară

Pentru început preparăm aluatul: punem într-un vas toate ingredientele (untul trebuie să fie topit, iar laptele călduţ), adăugăm şi un vârf de cuţit de sare şi frământăm până obţinem un aluat uşor lipicios care se desprinde de pereţii vasului. Acoperim cu o folie de plastic şi lăsăm să crească la loc cald, ferit de curenţi de aer, o oră, scrie haisagatim.ro.

Dacă folosiţi drojdie proaspătă o frecaţi cu o linguriţă de zahăr până se lichefiază şi adăugaţi lapte călduţ, apoi o puneţi peste restul ingredientelor. După o oră, aluatul a crescut frumos, trebuie să-şi dubleze volumul. Pe o planşetă puneţi puţină făină şi răsturnaţi aluatul, îl întindeţi într-o foaie pătrată cu dimensiunea de aproximativ 36×46 cm sau cu grosimea de 0,5 cm. Îl ungeţi cu unt din belşug apoi presăraţi zahăr şi apoi scorţişoară. Rulaţi strâns şi apoi cu un cuţit trecut prin făină tăiaţi rulouri de două degete grosime.

Într-o tavă de dimensiunea 25×30 cm puneţi hârtie de copt, apoi aşezaţi rulourile cu distanţă între ele. Tava de aceste dimensiuni este perfectă pentru cele 13 bucăţi. Lăsaţi să crească la cald încă 30 de minute, apoi coaceţi rulourile în cuptorul preîncălzit la 180 grade Celsius timp de 25 de minute.

Înainte cu 2-3 minute să fie gata, preparaţi glazura; puneţi toate ingredientele într-un bol şi mixaţi uşor. Trebuie să fie curgătoare ca un aluat pentru clătite. Dacă este prea subţire, nu este în regulă, aşa că cel mai bine este să adăugaţi laptele treptat până obţineţi consistența dorită.

Scoateţi rulourile din cuptor  şi turnaţi glazura peste ele fierbinţi. Vă ajutaţi de o lingură, puneţi pe fiecare rulou în centru, apoi spre margini. Serviţi rulourile cu scorţişoară calde.

Citește și:

Ciocolată Bounty, făcută în casă din trei ingrediente: un răsfăț rapid, ușor și delicios

Ingrediente:

o cutie de lapte condensat - 350 grame,

fulgi de cocos - 350  grame.

ciocolată - 200 grame

Metoda de gătire

Amestecă laptele condensat cu fulgi de cocos. Modelează mici bile sau batoane de dimensiunea dorită. O cratiță cu apă se pune pe aragaz, iar deasupra un vas de sticlă sau de ceramică, în care vei topi ciocolata.

Clătite grecești: o rețetă simplă pentru un mic dejun delicios pentru întreaga familie

Scufundă batoanele în ciocolata topită. Poți face acest lucru cu o furculiță. Batoanele înmuiate în ciocolată se așează pe un grătar. Excesul de ciocolată se va scurge, așa că va trebui să pui sub grătarul un alt vas mai mare.

Când ciocolata s-a scurs, desertul trebuie pus în frigider. După trei ore, ciocolata este bună de savurat. Poftă bună!

Tortul celor trei pahare: nu vei cântări nimic și nu ai nevoie de mixer

Vă oferim rețeta unui tort care este simplu de preparat. Aroma sa este, la fel, de delicată ca și textura. Este un desert deosebit, care poate fi prezentat pe mesele festive. Dacă vreți să încercați această rețetă, să știți că succesul este garantat.

Ingrediente:

1 ou,

1 pahar de smântână,

1 linguriță de bicarbonat de sodiu,

2 linguri de cacao,

1 pahar de zahăr,

400 grame de lapte condensat,

un pahar de chefir,

7 linguri de ulei vegetal,

1 pahar de făină,

100 de grame de ciocolată rasă pentru decor.

 Metoda de preparare

Într-un bol se pune oul, un pahar de zahărul, un pahar de chefir, 7 linguri de ulei vegetal. Folosind telul manual de bucătărie, amestecați bine ingredientele. Odată realizată această operațiune se adaugă un pahar de făină și două linguri de cacao. Continuați să amestecați, apoi frământați un aluat destul de gros.

Cel mai bun mic dejun pentru sănătate. Iată ce trebuie să consumi

În acest moment, adăugați o lingură de bicarbonat de sodiu. O formă rotundă, cu margini detașabile, se tapetează cu hârtie de copt, atât pe baza, cât și pe pereți. Turnați aluatul înăuntru. Se coace totul la 180°C, timp de 40 de minute.

Între timp, într-un alt vas se pune smântâna și laptele condensat. Amestecați bine cu un tel. Veți obține un amestec bej crem. Scoateți tortul din cuptor și lăsați-l să se răcească. Apoi scoateți-l din formă și cu tăiați-l pe orizontal în patru blaturi. 

Salată din produse disponibile în frigider: gustoasă, sățioasă și neobișnuită

Pe un platou se așează primul blat, care se unge bine cu crema pregătită. Deasupra se așează cel de-al doilea blat, care, la fel, trebuie acoperit cu cremă. Repetați procedura până ați folosit toate blaturile de tort. Ultimul strat se unge cu cremă și se decorează cu ciocolată rasă. Tortul se dă în frigider pentru aproximativ doua ore. Odată ce timpul a trecut, îl poți aduce la masă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel