Ciocănelele au 20% proteine, 155cal/100g, consumate fără pieliță, precizează medicul nutriționist Mihaela Bilic.
„Ciocănele cu sos roșu. De ce ne plac ciocănelele? Pentru că pot fi mâncate cu mâna, au mai puțină carne și un os de ros. Sunt mai fragede și chiar și gustul e mai bun, poate pentru că nu au doar carne albă (precum pieptul), ci și carne roșie, de 4 ori mai bogată în fier.
Stați că n-am terminat cu lauda: faptul că au os, care este un bun conducător de căldură, face ca gătitul să fie mai rapid, în 20 min sunt gata! Iar pielea care le acoperă are suficientă de multă grăsime, cât să nu mai fie nevoie să pui ulei în cratiță.
Iar pentru cei care țin la siluetă iată argumentul suprem: au 20% proteine, 155cal/100g și consumate fără pieliță (o dați la o parte după gătit), doar 2,2% grăsime.
Făcute la grătar, la cuptor, la tigaie sau puse în orice mâncare, de la tocăniță la ostropel, sunt cea mai gustoasă bucățică din pui. Eu le-am parfumat cu usturoi și mărar, vou decideți dacă puneți lângă ele piure de cartofi sau mămăliguță”, a scris nutriționistul Mihaela Bilic pe contul de Instagram.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu