”Ciocănitoarea” lovește din nou. Andreea Paul Vass mustră oamenii de afaceri pentru ”incultură economică”

andreea vass
andreea vass

Mircea Dinescu, enervat că îi întrerupea pe toți invitații la un talk show și le dădea lecții, a comparat-o cu o ciocănitoare. De fapt, este consilierul pe probleme economice al lui Emil Boc și unul din criticii înverșunați ai opoziției politice. Andreea Paul Vass continuă seria reproșurilor pe care le face puterea portocalie poporului român, incapabil să se ridice la înălțimea conducătorilor săi. Aflată la Târgu Mureș, ea a prezentat, vineri, programul de măsuri pentru relansarea activităţii economice. Potrivit Agerpres, ea a arătat că incultura economică este devastatoare, iar din acest motiv angajatorii nu cunosc o serie de ajutoare pe care statul le poate oferi.

Vass a spus că subvenţiile pe care le acordă Guvernul pentru firmele care angajează şomeri, şomeri în vârstă de peste 45 de ani sau şomeri care îşi cresc singuri copiii, se ridică la 500 de lei pe lună, pe persoană, timp de un an.

”Pe perioada acelui an, angajatorii sunt scutiţi de la plata contribuţiilor la şomaj. Dacă angajatorul beneficiază de subvenţii, el are obligaţia să ţină persoana angajată timp de 2 ani. Subvenţii acordate angajatorilor care încadrează în muncă şomeri care mai au 3 ani până la pensionare. Angajatorii beneficiază lunar, timp de maximum 3 ani, de o subvenţie egală cu 500 de lei”, a arătat consilierul. Pe linia politică a PDL, care încearcă să pună în conflict diferitele grupuri sociale, cu scopul de a preveni o reacție coordonată la măsurile guvernului, Vass a pus în opoziție pensionarii și tinerii. ”Se vorbeşte despre pensionari ca fiind o clasă socială cu probleme, a declarat Vass, citată de Agerpres. Tinerii de fapt sunt o clasă socială cu probleme, nu au acces la resurse, şomajul este de 20% în rândul lor, unul din cinci tineri nu îşi găseşte un loc de muncă, în timp ce media naţională este sub 5%”, a subliniat Andreea Paul Vass, promovând proiectul guvernamental pentru finanțarea ”uceniciei” și angajarea tinerilor pe perioada vacanțelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel