Iată cea mai simplă rețetă de ciocolată Bounty pe care o puteți singuri, acasă.
Pentru primul strat al ciocolatei Bounty de casă aveți nevoie de:
100 grame biscuiți
120 grame ciocolată neagră
40 g ulei de cocos
Pentru cremă
250 grame iaurt grecesc
200 grame nucă de cocos
o lingură de miere
Pentru ”învelișul” ciocolatei Bounty
150 grame ciocolată (neagră sau cu lapte)
o lingură de ulei de cocos
Biscuiții se mărunțesc și se amestecă cu ciocolata topită și uleiul de cocos până se obține o pastă omogenă, apoi se toarnă într-o tavă care se lasă la congelator pentru câteva minute, cât să se întărească.
Între timp iaurtul grecesc se amestecă cu nuca de cocos și mierea până se obține o cremă compactă.
Aceasta se toarnă deasupra pastei de biscuiți și se formează al doilea strat al ciocolatei Bounty.
Pentru al treilea start se topește ciocolata la bain-marie și se formează un strat subțire de ciocolată cu bază de cocos.
Se lasă la frigider pentru cel puțin 40 de minute apoi se porționează. Conținutul este suficient pentru 16 bucăți, iar în ceea ce privește conținutul caloric, o porție are aproximativ 290 calorii. Așa că atenție la cantitatea pe care o consumați dacă urmați o dietă cu un aport caloric redus.
Poftă bună!
Citește și: Rețeta de clătite cu scorțișoară, desertul cu care îți poți începe ziua
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News