Este destul de ușor să faci acasă o ciocolată caldă adevărată și să le faci pe plac celor dragi.
Conform rețetei noastre, ai nevoie doar de două ingrediente simple pentru a pregăti rapid o băutură foarte gustoasă.
Imaginează-ți bucuria de pe fețele celor dragi atunci când vor gusta o astfel de băutură magică. Pentru a prepara o ciocolată caldă delicioasă ai nevoie de Nutella și lapte.
Un litru de lapte se încălzește într-o cratiță mică la foc mediu, fără să fiarbă. Se adaugă 5 linguri de Nutella și se amestecă până la omogenizare. După ce ai terminat, toarnă ciocolata în cești frumoase și, dacă dorești, decorează-o cu marshmallows sau granule de cacao. O astfel de ciocolată caldă poate fi pregătită pentru Anul Nou, Crăciun sau doar pentru o cină cu prietenii.
Dacă nu ai Nutella, o poți înlocui cu ciocolată adevărată. Doar încălzește laptele și adaugă ciocolata. Se amestecă până se dizolvă complet și se adaugă zahăr dacă se dorește.
Ciocolata Bounty este cu adevărat un deliciu, mai ales dacă îți place nuca de cocos. Cu toate acestea, producătorii adaugă în produsele lor prea multe ingrediente, care afectează negativ sănătatea noastră. De exemplu, ulei de palmier, o cantitate imensă de zahăr și alți îndulcitori și potențiatori de aromă. Îți sugerăm să gătești acasă deserturile preferate: vor fi la fel de gustoase și nu vor conține ingrediente nocive.
Este simplu să faci ciocolată Bounty acasă. Este suficient doar să amesteci toate ingredientele și să formezi ciocolata.
Ingrediente:
o cutie de lapte condensat - 350 grame,
fulgi de cocos - 350 grame.
ciocolată - 200 grame.
Amestecă laptele condensat cu fulgi de cocos. Modelează mici bile sau batoane de dimensiunea dorită. O cratiță cu apă se pune pe aragaz, iar deasupra un vas de sticlă sau de ceramică, în care vei topi ciocolata.
Clătite grecești: o rețetă simplă pentru un mic dejun delicios pentru întreaga familie
Scufundă batoanele în ciocolata topită. Poți face acest lucru cu o furculiță. Batoanele înmuiate în ciocolată se așează pe un grătar. Excesul de ciocolată se va scurge, așa că va trebui să pui sub grătarul un alt vas mai mare.
Când ciocolata s-a scurs, desertul trebuie pus în frigider. După trei ore, ciocolata este bună de savurat. Poftă bună!
Checul cu mere și fructe uscate este un desert care se prepară fără unt și fără lapte, dar e foarte moale și pufos. Foarte ușor și delicios, checul are o aromă deosebită, datorită prezenței în aluat a migdalelor, alunelor, fisticului și nucilor. Îți vei uimi musafirii cu un desert, care are un gust neobișnuit și delicat.
Prezența lichiorului se integrează perfect în aluat pentru un gust senzațional, dar nu vă faceți griji, chiar și copiii îl pot consuma, deoarece alcoolul se va evapora în timpul gătirii, lăsând doar un miros parfumat.
Aceste alimente nu pot fi încălzite în cuptorul cu microunde. Este periculos pentru sănătate
Consumă-l după o cină cu prietenii, la micul dejun sau ca o gustare pentru a oferi familiei tale o doză de bună dispoziție.
Ingredientele de care ai nevoie:
zahăr - 170 grame,
făină - 190 grame,
ulei de semințe - 75 ml,
lichior de rom - 25 ml,
ouă - 3 bucăți, la temperatura camerei,
mere - 2 bucăți,
coaja de la o lămâie organică,
esență de vanilie,
scorțișoară măcinată - o linguriță,
stafide - 60 de grame,
nuci, fistic și alune - 60 grame,
praf de copt - 1 plic.
Preîncălzește cuptorul la 175°. O formă de copt, cu diametrul de 22 de centimetri, se tapetează cu hârtie specială, care, în prealabil, se umezește și se stoarce bine ca să adere perfect de fund și margini. Dacă preferi, poți unge forma de copt și cu ulei și presăra cu făină sau zahăr.
Aperitiv delicios, gata în 5 minute! Încearcă și te vei convinge
Într-un castron, bate ouăle cu zahărul, coaja de lămâie și cu esența de vaniline. Folosește mixerul pentru a obține, în scurt timp, un amestec gros și spumos. Se adaugă treptat uleiul și lichiorul, amestecând mereu cu telul electric. Cerne făina, praful de copt și scorțișoara și introduce-le în aluat, apoi amestecă perfect.
Se spală merele, se curăță de coajă, se scoate cotorul și se taie cubulețe. Stafidele se înmoaie în puțina apă, apoi se scurg și se usucă perfect. Nucile, alunele și fisticul se toc grosier.
Supă cremă de vinete și parmezan. Rețeta zilei
Cubulețele de mere, stafidele, nucile, alunele și fisticul se adaugă în bolul cu aluat și se uniformizează totul. Transferă, apoi, aluatul în forma de copt și coace timp de 45 de minute. Fă testul cu scobitoarea. Când este gata, checul se scoate din cuptor și se lasă să se răcească complet, apoi se servește pe masă. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu