Ciocolată caldă de casă, rețetă. Iată cum pregătești băutura prefertă a iernii, după o rețetă simplă.
Ciocolată caldă de casă, preparată chiar de tine, printr-o rețetă simplă și rapidă, care te va încânta.
100 g ciocolată
150 g pudră de cacao
100 g zahăr pudră
1 cană de lapte
20 g lapte praf
2 lingurițe de amidon
1 vârf de sare
1. Se rupe ciocolata în bucăți mici și pune într-un robot de bucătărie. Apoi las-o să se mărunțească până se transforma într-o pudră foarte fină.
2. Se adaugă pudra de cacao, zahărul pudră, laptele praf, amidonul și vârful de sare, apoi se mai lasă la mărunțit și amestecat în robot, până vezi că s-au omogenizat.
3. Pune conținutul într-un borcan și pune-l la frigider.
3. Pentru a prepara ciocolata caldă, încălzește lapte într-o cană, într-un ibric, sau alt recipient, adaugă 2 linguri din conținutul de la frigider și lasă-l pe foc puțin, în timp ce amesteci cu o lingură, pentru a se omogeniza.
4. Oprește focul după ce vezi că s-a omogenizat întreaga băutură și toarnă totul într-o cană.
O poți servi simplă, cu frișcă sau caramel,și chiar cu bezele.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu