De multe ori se întâmplă, deşi nu are termenul expirat, ca ciocolata să aibă un aspect albit sau să fie acoperită cu o pulbere fină, de culoare albă.
Ca urmare a plângerilor frecvente ale consumatorilor, oamenii de ştiinţă germani din Hamburg au descoperit de ce ciocolata îşi schimbă culoarea şi textura.
Care este motivul?
În majoritatea cazurilor s-a constatat că albirea este cauzată de stocarea sa la o temperatură incorectă, scrie Rador.
Atunci când ciocolata este păstrată la o temperatură mai mare sau mai mică, se produce aşa-numita „colorare grasă”, particulele albe apărând pe suprafaţa ciocolatei.
Nu este nocivă
Oamenii de ştiinţă susţin că ciocolată albită nu este nocivă pentru sănătate.
Specialiștii ne recomandă depozitarea sa la o temperatură cuprinsă între 16-18 grade şi consumul ei cât mai repede după desfacerea ambalajului.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu