Ciocolată de casă, rețetă. Cum se prepară, ingrediente

Ciocolata casa este unul dintre deliciile copilăriei. Dacă ți se poate părea dificil de preparat, ei bine, te înșeli. Este un desert rapid, pentru care nu ai nevoie de foarte multe ingrediente.

Ingrediente

500 grame de lapte praf

400 grame de zahăr

150 ml apă

40 grame cacao

125 grame unt 80% grasime, la temperatura camerei

5 ml esență de rom/vanilie – opțional

Mod de preparare

Se amesteca praful de cacao cu laptele praf. Se pregăteşte siropul de zahăr într-o cratiţă de metal. Se toarnă zahărul şi apa. Se încălzeşte la foc mic până la dizolvare, amestecând constant.

După trei minute, se adauga untul. Se amesteca alte trei minute şi se opreşte focul. Se amesteca bine, pentru ca untul să se topească. Se adăugă esența de rom/vanilie.

După trei minute, se ia cratiţa de pe foc şi se toarnă amestecul. Se adauga câte puţin şi se amesteca repede cât încă e cald. Apoi, se toarnă compoziţia într-o tavă tapetată cu folie alimentară. Se lasă la răcit apoi se taie în diferite forme.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel