Ciocolata casa este unul dintre deliciile copilăriei. Dacă ți se poate părea dificil de preparat, ei bine, te înșeli. Este un desert rapid, pentru care nu ai nevoie de foarte multe ingrediente.
Ingrediente
500 grame de lapte praf
400 grame de zahăr
150 ml apă
40 grame cacao
125 grame unt 80% grasime, la temperatura camerei
5 ml esență de rom/vanilie – opțional
Mod de preparare
Se amesteca praful de cacao cu laptele praf. Se pregăteşte siropul de zahăr într-o cratiţă de metal. Se toarnă zahărul şi apa. Se încălzeşte la foc mic până la dizolvare, amestecând constant.
După trei minute, se adauga untul. Se amesteca alte trei minute şi se opreşte focul. Se amesteca bine, pentru ca untul să se topească. Se adăugă esența de rom/vanilie.
După trei minute, se ia cratiţa de pe foc şi se toarnă amestecul. Se adauga câte puţin şi se amesteca repede cât încă e cald. Apoi, se toarnă compoziţia într-o tavă tapetată cu folie alimentară. Se lasă la răcit apoi se taie în diferite forme.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu