Vlăduţ, bucătarul de la „Neatza cu Răzvan şi Dani”, a explicat cum se prepară ciocolata de casă.
750 gr lapte praf
400 gr zahăr tos
150 ml apă
70 gr cacao
200 gr unt cu 82% grăsime
2-3 lingurițe ulei de portocale
nuci
fistic
cireșe pentru decor
Se pun la fiert apa cu zahărul și se lasă până se topește bine zahărul. Se adaugă untul, se lasă să se topească, apoi se adaugă cacao și se omogenizează compoziția. Urmează laptele praf, apoi aromele, nucile și fisticul.
Compoziția se răstoarnă într-o tavă tapetată cu folie alimentară și se dă la rece până devine fermă, notează a1.ro.
Se scoate ciocolata de casă de la rece, se porționează în cuburi, apoi se servește, decorată cu cireșe.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu