Ciocolata neagră este încărcată cu nutrienți care vă pot afecta pozitiv sănătatea. Studiile arată că ciocolata neagră vă poate îmbunătăți sănătatea și poate reduce riscul de boli de inimă.
Ciocolata neagră este încărcată cu nutrienți care vă pot afecta pozitiv sănătatea. Studiile arată că ciocolata neagră vă poate îmbunătăți sănătatea și poate reduce riscul de boli de inimă, conform Healthline.com.
Dacă cumpărați ciocolată neagră de calitate cu un conținut ridicat de cacao, atunci este destul de hrănitoare.
Conține o cantitate decentă de fibre solubile și este încărcat cu minerale.
Un baton de ciocolată neagră de 100 de grame cu 70–85% cacao conține:
11 grame de fibre
67% din DV pentru fier
58% din DV pentru magneziu
89% din DV pentru cupru
98% din DV pentru mangan
În plus, are o mulțime de potasiu, fosfor, zinc și seleniu.
Desigur, 100 de grame (3,5 uncii) este o cantitate destul de mare și nu ceva ce ar trebui să consumi zilnic. Acești nutrienți vin și cu 600 de calorii și cantități moderate de zahăr.
Din acest motiv, ciocolata neagră se consumă cel mai bine cu moderație.
Ciocolata neagră conține, de asemenea, stimulente precum cofeina și teobromina, dar este puțin probabil să te țină treaz noaptea, deoarece cantitatea de cofeină este foarte mică în comparație cu cafeaua.
Multe studii controlate arată că cacao și ciocolata neagră pot îmbunătăți fluxul sanguin și pot scădea tensiunea arterială.
Compușii din ciocolata neagră par a fi foarte protectori împotriva oxidării LDL.
Pe termen lung, acest lucru ar trebui să provoace depunerea a mult mai puțin colesterol în artere, ceea ce duce la un risc mai mic de boli de inimă.
Compușii bioactivi din ciocolata neagră pot fi, de asemenea, grozavi pentru pielea ta.
Flavanolii pot proteja împotriva daunelor solare, pot îmbunătăți fluxul de sânge către piele și pot crește densitatea și hidratarea pielii.
Ciocolata neagră poate îmbunătăți, de asemenea, funcția creierului.
Un studiu efectuat pe voluntari sănătoși a arătat că consumul de cacao bogat în flavanoli timp de 5 zile a îmbunătățit fluxul de sânge către creier.
De asemenea, cacao poate îmbunătăți semnificativ funcția cognitivă la adulții în vârstă cu deficiențe cognitive ușoare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu