Neurochirurgul Alexandru-Vlad Ciurea, doctor în ştiinţe medicale şi profesor universitar, a explicat de ce recomandă ciocolata amăruie.
„Creierului îi plac dulciurile. Dar nu orice dulce! Zahărul îi face rău, mai ales cel rafinat, de aceea trebuie alese cu grijă produsele cu care ne răsfățăm sau din care ne „extragem” energie”, a spus Vlad Ciurea.
„Vă spun din start: celula nervoasă va fi extrem de mulțumită cu dulciuri cât mai naturale. Ce avem aici? Fructele noastre de sezon, atunci când le avem. Slavă Domnului, România este o țară bogată din acest punct de vedere! Dacă totuși nu le avem, ne vom bucura de miere sau gem din fructe, dar preparat fără zahăr. (Da, se poate!) Acestea sunt bune și dau energie celulei nervoase”, a explicat Vlad Ciurea pe contul său de Facebook.
„Dacă sunteți iubitori de ciocolată, recomand ciocolata amăruie, cu o concentrație cât mai ridicată de cacao. Vă sfătuiesc să renunțați la acele combinații de ciocolată cu umpluturi, siropuri, creme sau arome diverse: sunt „poveri” care se metabolizează greu. Ciocolata amăruie păstrează totuși acel gust original și nealterat de cacao”, a transmis Vlad Ciurea.
„Dacă printre dumneavoastră sunt și persoane mai tinere, vă recomand să aveți mai multă grijă de sănătate. Se poate să ne pregătim din timp pentru bătrânețe: Nu luați prea mult în greutate, pentru că acea greutate este nocivă atât pentru circulația sângelui, cât și pentru coloana vertebrală. Ea „cară” organismul și cu cât e mai greu, cu atât efortul e mai mare. Nu luați medicamente în exces, ci tratați cauza. Faceți mișcare, stați în natură cât mai mult. Odihniți-vă. Consumați alimente cât mai naturale. Munciți atât cât să vă puteți și bucura de munca dumneavoastră. Bucurați-vă de prieteni și de lumea din jur – socializarea este vitală pentru creier. Nu vă refuzați mici plăceri. Timpul trece repede. Colectați cât mai multe amintiri frumoase!”, a transmis Vlad Ciurea.
„Acest mod de a trăi, punând mereu munca pe primul și al doilea loc, fără un pic de răgaz, de liniște… este cel mai mare inamic al nostru. Eu unul vorbesc de ani buni despre burnout. Fac recomandări. Vorbesc despre importanța echilibrului în viață. Citeam că ești bogat atunci când ai lucruri care nu se pot cumpăra cu bani. A te menține sănătos fizic și psihic este unul dintre aceste lucruri, una dintre „comorile” omului. Depinde de noi și doar de noi să avem o viață echilibrată, să ne respectăm organismul. Altfel, el se va deteriora și va ceda. Iar suferința nu va fi doar a noastră, ci și a celor dragi. Așadar: odihnă, aer, apă! Și optimism!”, a transmis acesta într-un alt mesaj publicat pe contul de Facebook.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News