Ciocolata ar putea un produs de lux în perioada următorilor ani. Schimbările climatologice au dus la dispariția în bună parte a arborilor de cacao, fapt ce a dus la creșterea prețului materiei prime de bază în fabricarea ciocolatei.
Autor: Cristina Răduţă
Arborili de cacao sunt pe cale de dispariție, informează Descoperă.ro. Africa de Vest este regiunea din care provine trei sferturi din producţia mondială de cacao.În urmă cu câtiva ani,temperata din această zonă era de aproximativ 29 de grade C,în prezent ajungând la 32 de grade C.Atât creşterea semnificativă a temperaturii,cât şi umiditatea ridicată,au condus la uscarea acestor arbori.Păstăile de cacao se ofilesc mult mai repede şi sunt afectate de numeroase boli.
Spre exemplu,acum trei ani,dintr-o suprafaţă de trei hectare se puteau cultiva trei tone de cacao,în momentul de faţă abia daca se mai poate strânge o tonă.În aceste condiţii,cercetătorii din întreaga lume caută diverse soluţii pentru a-i oferi arborelui de cacao o rezistenţă ridicată la umiditate şi la căldură.Pe scurt,e bine de ştiut că în următorii zeci de ani,vom rămâne fară ciocolată.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News