Ciolacu a anunţat cu cine merge la întâlnirea cu Cîţu. "Dacă nu au putut discuta până acum, înlesnim noi întâlnirea"

Facebook Marcel Ciolacu
Facebook Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a anunţat cine sunt persoanele care îl vor însoţi la întâlnirea cu Florin Cîţu, în care va fi pus în discuţie PNRR-ul. Întâlnirea va avea loc joi, 20 mai, de la ora 15:00. 

"Pentru că nu este un plan politic, am decis să mergem cu domnul Jianu, din partea IMM-urilor, şi domnul Dumitru Costin, din partea sindicatelor. M-a invitat pe mine şi pe persoanele cu care PSD consideră să meargă la aceste discuţii. Dacă firmele româneşti, cele mai afectate de pandemie, nu au găsit pârghii de dialog cu primul ministru, şi nici angajaţii nu au găsit pârghiile, vom înlesni noi întâlnirea. Voi merge şi cu specialişti din PSD, dar şi cu Victor Negrescu, care este legătura dintre PSD şi familia socialistă europeană", a declarat Marcel Ciolacu la România TV. 

Florin Cîţu a anunţat că îl aşteaptă pe liderul PSD la palatul Victoria 

”Ştiţi foarte bine că suntem în acest moment în discuţii directe şi cu Comisia, eu am săptămânal discuţii pe PNRR şi voiam să mă asigur că şi miniştrii îşi fac treaba pe partea tehnică şi că vom putea depune cât mai repede programul. Mâine, la ora 15:00, voi avea la Guvern o întâlnire cu câţiva reprezentanţi ai PSD pe această temă. 

Vă aduc aminte că am fost cel care la buget l-am chemat pe dl Ciolacu să îi arăt bugetul, nu am nimic de ascuns, dar nu a venit. Când a fost vorba, în pandemie, de specialişti în sănătate, am spus că sunt dispus să ascult soluţiile PSD, dar nu a venit nimeni. Să vedem dacă mâine social-democraţii vor da curs invitaţiei de a discuta despre un program care interesează pe toţi românii, PNRR", a declarat Florin Cîţu după şedinţa de Guvern.  

Marcel Ciolacu anunţase deja că va fi prezent 

„Eu nu am orgolii, mai ales când vorbim de Planul Național de Redresare și Reziliență al României. Nu este al unui Guvern sau al unei coaliții, este al României. În toate statele europene, acest planuri au fost prezentate în Parlamentele naționale. Până la urmă, Parlamentul e o pârghie de a informa cetățenii și un respect față de principala instituție a unei democrații. Nu știu dacă s-a supărat domnul Cîțu, repet, nu am astfel de orgolii, mă poate invita, împreună cu specialiștii, cu partenerii noștri sociali, unde va spune acolo vom merge, să stăm de vorbă. Că o fi la Guvern, că o fi în Vama Veche, unde vrea domnia sa. Această discuție trebuie să aibă loc, categoric. Asta este și recomandarea președintei Comisiei Europene și a majorității comisarilor. Am avut discuții cu înalții reprezentanți și nici nu ar putea să aibă o altă părere, așa e normal într-o democrație“, a precizat liderul PSD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel