Ciolacu: A existat o linie roşie pe care eu am transmis-o în interiorul PSD

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, susţine că a trasat în partidul pe care îl conduce o „linie roşie” cu privire la criticile aduse celor de la PNL.

Marcel Ciolacu a spus că PSD a intrat la guvernare „după doi ani nu tocmai fericiţi”, precizând că PNL nu trebuie să considere afirmaţia „ca un atac sau ca un afront”.

„Ne-am implicat în actul de guvernare într-o perioadă foarte complicată, trebuie să o recunoaştem, după o guvernare proastă, ca să folosesc un cuvânt frumos, şi există o frustrare când te pune solidar cu greşelile altora şi atunci există aceste mici înţepături”, a declarat Marcel Ciolacu, miercuri seară, la B1 TV.

Marcel Ciolacu a dat explicaţii şi cu privire la mesajul critic al PSD la adresa PNL postat miercuri după amiază pe Facebook: „Bravo guvernării de dreapta, aţi reuşit o liberalizare excepţională a energiei! Toţi cei care trebuiau să câştige au câştigat cât pentru zece vieţi. Aţi înfrânt România!”.

„Trebuie să faci o analiză a deciziilor şi trebuie să-ţi asumi decizii. Pe de altă parte, reprezentăm două doctrine total diferite, dar uitaţi-vă că în deciziile pe care le-am luat, cel puţin deciziile pe care le-am luat eu împreună cu primul ministru şi cu preşedintele Kelemen Hunor, au fost nişte decizii echilibrate şi corecte, există o coerenţă guvernamentală, orice am spune. Normal că se doreşte mai mult, normal că aşteptările sunt mai mari, dar nu avem probleme de fond. Cu toţii suntem conştienţi că această coaliţie trebuie să funcţioneze cel puţin până în anul 2024. Dacă se sudează această coaliţie, are o şansă să şi continue. Trebuie depăşite aceste momente”, a spus Ciolacu.

A ţinut să precizeze că parlamentarii, primarii sau şefii de organizaţii PSD nu l-au atacat pe premierul Nicolae Ciucă.

„Niciun PSD-ist nu a scris vreodată sau să facă un atac. Nu că Nicolae Ciucă ar fi perfect, cum nici eu nu sunt perfect. Dar a existat o linie roşie pe care eu am transmis-o în interiorul partidului, dacă vrem totuşi să menţinem această guvernare şi un gentleman agreement trebuie să existe...”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Citește și...

PSD, mari schimbări la alegerile prezidențiale. Ciolacu, detalii despre candidatul din 2024 

Marcel Ciolacu nu exclude ca la alegerile prezidențiale PSD să aibă un candidat din exteriorul partidului. 

„Am spus că nu vreau să scot această opțiune. Da (n.r. sunt suficienți oameni în PSD dintre care s-ar putea alege), dar nu mai vreau să... Există o teorie că devii prizonierul șanțului pe care îl sapi. Eu nu vreau să devin prizonierul acestui șanț și am zis că este cazul ca PSD să găsească o altă abordare”, a spus Marcel Ciolacu la DCNewsTV.

„Sunt și îndreptățit să încerc acest lucru”, a continuat Marcel Ciolacu. „Am încercat de patru ori și ne-am rupt gâtul. Nu am reușit să lămurim românii că este nevoie de un președinte social-democrat să conducă România”, a subliniat acesta.

„Am închis cutuma că președintele partidului este automat și candidat la funcția de președinte! Am introdus faptul că, de această dată, nu numai un grup restrâns de oameni va alege viitorul candidat. Nu. Cine dorește să acceadă la această funcție trebuie să meargă în fiecare județ, în interiorul fiecărei organizații, cu competitorii pe care o să-i aibă și să explice de ce dorește să devină președinte. Este o decizie care mă privește și pe mine, și pe copiii mei, și pe ai lor. Cred că este abordarea corectă”, a conchis Marcel Ciolacu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel